Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Mazăre a ajuns vedetă internaţională: Ce scrie despre el Euronews, după un interviu prin WhatsApp

www.romaniatv.net
Radu Mazăre Madagascar

Radu Mazăre a ajuns subiect de ştiri în presa intenaţională. Euronews publică un amplu articol despre statutul de azilant pe care fostul edil al Constanţei îl are în Africa, în Madagascar, unde s-a refugiat pentru a scăpa de închisoare, după cum el singur declară într-un interviu acordat pe WhatsApp, potrivit Mediafax.

Radu Mazăre este doar unul dintre cei trei milioane de români care lucrează în străinătate, dar el nu este ca majoritatea, atrage atenţia Euronews, care evidenţiază problemele cu legea de care a fugit fostul primar al Constanţei.

Vezi şi: Trucuri pentru o viaţă activă: Cum să ai energie fără cafea şi dulciuri

De altfel chiar Mazăre recunoşte deschis acest lucru, precizând că "în România nu are nicio şansă la un proces corect".

Jurnaliştii de la Euronews amintesc şi faptul că Radu Mazăre nu este singurul fost politician care are probleme cu legea pentru fapte de corupţie care a cerut azil polic într-o ţară care nu are un tratat de extrădare cu România, fiind daţi ca exemplu Elena Udrea - refugiată în Costa Rica - şi Sebastian Ghiţă - aflat în Serbia.

"Statutul meu actual este cel al unui om care a depus cerere de azil într-o ţară africană deoarece nu am nicio şansă la un proces corect în România", a spus Mazăre.

"În România, sistemul de justiţie este controlat de SRI", a ţinut să sublinieze Mazăre, explicând că deşi avea Madagascarul în lista sa de preferinţe, după o vacanţa în această parte a lumii, în 2011, a ales acest loc ca refugiu pentru că nu poate fi predat autorităţilor din România, în lipsa unui acord de extrădare.

Euronews notează şi faptul că fostul primar al Constanţei şi-a câştigat notorietatea mai ales pentru gesturile sale extravagante, printre acestea fiind amintite paradele de modă din Mamaia în care a apărut costumat în sultan sau faraon, şi chiar ca ofiţer nazist.

Vezi şi: Glanda tiroidă, sursa multor probleme. Alimentele care o ajută să funcţioneze corect .

De asemnenea, se remarcă faptul că deşi Radu Mazăre a cerut azil politic, stilul său de viaţă este departe de a fi similar cu cel al statutului.

"Ca un entuziast al sporturilor acvatice, Radu Mazăre are în propietate o parte dintr-un complex turistic compus din 16 bungalow-uri de lux", scrie Euronews.

De altfel, Radu Mazăre a recunoscut că nu are nicio intenţie să schimbe priveliştea luxuriantă cu cea din interiorul unui tribunal din România sau, mai rău, cu cea din închisoare. 
"Drepturile mele au fost încălcate constant de către statul paralel şi ocult din România, unde nu există o justiţie corectă”, mai spus Radu Mazăre, pentru Euronews.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.