Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Moise a câştigat prima etapă a Campionatului Naţional de Drift

Arena
raliu Perla Harghitei

Pilotul Radu Moise a câştigat prima etapă a Campionatului Naţional de Drift, desfăşurată pe circuitul Prejmer din Braşov, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv remis, luni, AGERPRES.

"Radu Moise a obţinut prima victorie din carieră la drift, câştigând runda inaugurală a sezonului 2020, care a avut loc pe circuitul Prejmer din Braşov şi unde au luat startul nu mai puţin de 44 de piloţi. După ce în ultimii doi ani a reuşit să se claseze de două ori pe podium, Moise a bifat în week-end cel mai important succes de când a început driftul. La precedentul eveniment de drift desfăşurat pe circuitul Prejmer, ''Santos'' pierdea finala în faţa lui Călin Ciortan", se arată în comunicatul citat.

Moise a obţinut al doilea punctaj în calificări, cu 84 de puncte, fiind depăşit doar de Claudiu Adam (85,67p). În Top 16, Moise a trecut de Karoly Kovacs, iar până la victoria finală i-a mai învins pe Răzvan Frăţianu, Marian Croitoru şi Ivan Ivanov. În faţa ultimului, în finală, s-a impus după un
"one more time'", bulgarul fiind descalificat în duelul decisiv.

Podiumul etapei a fost completat de Marian Croitoru, care a trecut în finala mică de Claudiu Adam, juniorul de numai 17 ani care s-a impus în calificări.

La Semi Pro, victoria i-a revenit bulgarului Iordan Mladenov, care a câştigat finala mare prin abandon în faţa lui Dragomir Roglinov, nevoit să cedeze fără luptă din cauza unor probleme tehnice. În finala mică, la numai 13 ani, Gabi Imre Jr a câştigat duelul pentru ultimul loc al podiumului, în faţa bulgarului Zhelakov.

Printre cei 44 de concurenţi s-a numărat şi campionul naţional absolut de raliuri Simone Tempestini. Aflat la debutul său în drift, acesta s-a clasat pe locul 18 în calificări nu şi a intrat în Top 16.

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Drift se va desfăşura în perioada 8-9 august la Arena Naţională din Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.