Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Moldovan, preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, despre situaţia de la DGASPC: 'Sunt solidar cu colegii mei'

Facebook
Radu Moldovan

Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, reacţionează la situaţia de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistrița-Năsăud, unde angajaţii nu şi-au primit salariile, situaţie despre care spune că este generată de Guvern.

"Sunt solidar cu colegii mei, cei 609 angajați ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistrița-Năsăud, care nu și-au primit drepturile salariale.

Din dorința de a nu se ajunge în această situație, noi, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, am făcut economii și am asigurat 57% din bugetul destinat acestor oameni, cu toate că acordul din decembrie 2019, dintre Guvernul României și UNCJR prevede să alocăm doar 10%.

Restul de 90% era și este în responsabilitatea Ministerului Finanțelor!

Însă, acest Guvern cinic, după ce a tăiat cu 25% bugetul Consiliului Județean pentru anul 2020, față de cel din 2019, nici acum, când oamenii ies în stradă, nu își respectă angajamentul și lasă persoanele vulnerabile, cu dizabilități și salariații care își dedică viața să-i îngrijească, fără banii care le asigură traiul de zi cu zi.

‼️Mai mult, din februarie până acum, am trimis 17 adrese către Guvernul României, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Finanțelor, în care le-am atras atenția că NU și-au respectat obligația de a contribui la fondurile necesare funcționării sistemului de asistență socială și protecția copilului.

Situația lor este disperată.

Nu pot să asigure mâncare copiilor, să-și plătească ratele, unii riscă să-și piardă locuința, nu-și pot plăti facturile sau să-și cumpere medicamente.

Din păcate, situația salariaților DGASPC Bistrița-Năsăud nu este particulară. În toată țara, acești oameni își cer drepturile salariale.

‼️Domnule Orban, domnule Cîțu, vă pasă câtuși de puțin de persoanele vulnerabile din țara aceasta?

Vă solicit, cu un ultim dram de responsabilitate, să asigurați salariile acestor oameni aflați într-o situație disperată", scrie Radu Moldovan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.