Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Țincu, medic ATI, despre restricțiile din București: 'Pare ca rezultatele sunt slabe'

themoscowtimes.com
rusia-coronavirus

Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Secția ATI a Spitalului Floreasca, consideră că rezultatele celor două săptămâni de restricții impuse în Capitală „pare că sunt slabe”.

Citește și: PSD vede posibilă intrarea la guvernare (surse)

„În București s-au implementat măsuri, trebuie să vedem dacă am obținut rezultatul scontat. Pare ca rezultatele sunt slabe. Probabil că măsurile trebuie întărite, pentru că trebuie să ne uităm la capacitatea sistemului sanitar de a prelua bolnavii. Trebuie să adaptăm politicile sanitare la sistemul sanitar”, a declarat Radu Țincu, luni, la Digi24.

El spune că țara noastră trebuie să crească numărul de teste, mai ales în zonele unde se testează puțin. „Am văzut că este o diferență mare de testare între zonele țării, sunt orașe mari unde se testează mult, iar alte localități unde se fac puține teste. Trebuie corectată rapid diferența, testarea trebuie să fie unitară”, a mai afirmat dr. Țincu, precizând că numărul real de cazuri este oricum de 6-10 ori mai mare decât infectările depistate.

„Soluția este testarea extinsă. Zonele cu puține teste trebuie să crească numărul de teste”. El spune că măsurile trebuie să fie mai dure și a dat exemplul altor țări.

„Boris Johnson, Angela Merkel au acceptat că sistemele lor de sănătate nu pot prelua numărul de pacienți. Trebuie să avem maturitatea să acceptăm și noi ca sistemul de sănătate nu va putea prelua toți pacienții”, a spus dr. Radu Țincu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.