Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor, după decizia Guvernului Dăncilă care a enervat SUA: 'Cât era de comunist, Ceauşescu a luat pentru România tehnologie NATO'

www.agerpres.ro
radu tudor

După ce secretarul american al Energiei, Rick Perry, şi-a exprimat îngrijorarea pentru faptul că România vrea să construiască două noi reactoare la Centrala nucleară de la Cernavodă cu o companie chineză de stat, Radu Tudor anunţă "o vreme a decontului". Jurnalistul afirmă că până şi Ceauşescu a achiziţionat tehnologie nucleară dintr-o ţară NATO.

CITEȘTE ȘI: Vitamina care ajută creierul să funcţioneze la capacitate maximă. Previne şi bolile psihice

"Cat era de comunist, Ceausescu a luat pt România tehnologie nucleară dintr-o țară NATO - Canada. Si a construit singura centrala nucleara a Romaniei cu niste capitalisti. Cu straini adica, si nu de orice fel. Spre disperarea URSS de atunci. Iar ăștia acum, când suntem in NATO, iau de la comuniștii chinezi tehnologie, sa continue pe dos ce s-a făcut bun cu tehnologia CANDU. #vaveniovremeadecontului", scrie Radu Tudor pe Facebook.

În cadrul unei dezbateri din subcomisia pentru energie a Congresului SUA, Perry a fost întrebat de congressmanul de Illinois Adam Kinzinger dacă e îngrijorat de faptul că România construieşte cele doi noi reactoare cu o companie publică chineză, la câteva zeci de km distanţă de baza militară Mihail Kogalniceanu, în condiţiile în care companii americane ar fi fost respinse de Guvernul de la Bucureşti. Perry a răspuns afirmativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.