Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor explică de ce a criticat-o pe doctorița Flavia Groșan: 'Sunt persoane care vor să ducă această polemică intenționat într-o zonă a violenței'

radu tudor

Medicul Flavia Groșan, care promovează o schemă controversată pentru tratarea infecțiilor cu Covid-19, s-a plâns într-o emisiune la Antena 3 că a fost tratată răuvoitor de către medicii români, care i-au reclamat metodele la Colegiul Medicilor, deși schema sa de tratament s-ar fi dovedit eficientă în cazul pacienților infectați aflați în primul stadiu al bolii. Groșan afirmă că a tratat până acum circa 1000 de pacienți, aflați în stadiul incipient al bolii. Ea  i-a tratat abordând boala ca pe o pneumonie, astfel încât pacienții care se află în stări febrile să nu fie puși pe drumuri, pe la spitale. Jurnalistul Radu Tudor de la Antena3 a pus o întrebare pe pagina sa de Facebook, care a stârnit un adevărat val de ură împotriva sa: peste 5.400 de comentarii ("O intrebare pentru urmatorul caz al Colegiului Medicilor din Romania: a fost eliminata evaluarea psihologica / psihiatrica periodica pentru medicii cu aviz de libera practica?!", scrie Radu Tudor pe Facebook). Radu Tudor a revenit asupra postării și a explicat de ce a avut semne de întrebare cu privire la doctorița Flavia Groșan.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

„In 1994, cand investigam afacerea Butimanu, a lui Corneliu Vadim Tudor, eu si cativa colegi de la Evenimentul zilei am primit niste amenintari concrete sa ne oprim. Eram acreditati si la IGP, iar politistii ne-au spus ca sunt "niste exaltati, pe care-i avem in vedere". Au mai fost multe astfel de episoade in cei 30 de ani de presa.

De cateva zile, pe fondul unei presiuni psihice si emotionale vizibile, generate de stresul pandemiei, s-a ridicat un val de ura si intoleranta.

Sunt informat ca unele institutii s-au sesizat deja in urma unor mesaje postate pe Facebook.

Pe scurt, ca sa nu lungesc vorba : am o parere diferita fata de un doctor care a contestat public protocolul anti-COVID. Nu am nimic personal cu dansa, nu e firea mea sa fac asta. Dr Grosan are tot dreptul la opinie, ca fiecare dintre noi. Forma in care transmite fiecare ideile sale e supusa criticii publice. Firesc, intr-o democratie. Insa valul de ura, intoleranta si lipsa de ratiune este nespecific pentru mine, ca persoana si jurnalist. Drept pentru care ma retrag din aceasta dezbatere ce a degenerat, cu mentiunea ca regret daca cineva s-a simtit lezat de intrebarile mele.

Cred ca sunt persoane care vor sa duca aceasta polemica intentionat intr-o zona a violentei si ele trebuie stopate legal. Atat cei violenti pro cat si cei contra.

Subliniez ca dr Grosan are tot dreptul la pareri cu care noi putem rezona sau nu. Îi doresc sanatate si sper ca audierea ei la Colegiul Medicilor sa se incheie pe o cale cat mai amiabila cu putinta”, a precizat Radu Tudor pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.