Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor, ipoteză neașteptată, după anunțul lui Augustin Lazăr: DIVERSIUNEA va influența jocul politic

www.agerpres.ro
radu tudor

Jurnalistul Radu Tudor consideră că procurorul general a anunțat trimiterea în judecată a Dosarului Revoluției pentru a abate atenția de la scandalul privitor la faptele sale ca procuror în perioada comunistă. Radu Tudor susține că acest scandal va influența jocul politic, pentru că PSD va marja pe tema Augustin Lazăr procuror comunist, în timp ce PNL îl va apăra pe procurorul general.

Citește și: ALERTĂ Dosarul Revoluției, trimis în judecată după 30 de ani de la evenimente - Ion Iliescu, printre cei deferiți justiției

”Procurorul general Augustin Lazar a facut azi o declaratie de presa. Nu, aceasta nu se refera la mult asteptata demisie a sa.

Lazar a iesit in public sa spuna ca Parchetul General trimite spre judecata dosarul revolutiei din Decembrie 1989.

Aceasta diversiune incearca sa arunce putin praf anticomunist pe scandalul momentului : calitatea de procuror sef comunist al lui Lazar, in anii ‘ 80, la celebra inchisoare de la Aiud.

Aiud a fost una din cele mai dure inchisori comuniste.

Intre 1948 si 1989, acolo au fost asasinati, torturati, schingiuiti si batjocoriti sute de mii de romani care s-au opus comunismului.

Va reusi diversiunea decembrie 1989 sa abata atentia opiniei publice de la scandalul trecutului comunist grav al lui Augustin Lazar?

Vom vedea. Inclusiv la rezultatele opozitiei (care-l sustine total pe Lazar) la alegerile europarlamentare. As spune ca si la cele prezidentiale.

In batalia politica, pana in luna decembrie, tabara puterii PSD-ALDE va folosi argumentul Lazar-Aiud, iar cea a opozitiei PNL-USR-PMP argumentul dosarului decembrie 1989.

PS : In 2016, folosind retorica obsesiva “penalii”, “catuse”, “dosare”, PNL a obtinut in scor ingrijorator de mic, iar PSD unul ingrijorator de mare. Folosind se pare aceeasi tactica falimentara (la care se adauga dosare si audieri pentru cei de la PSD), victimizarea va genera mai multe voturi pentru socialisti. Adica exact efectul invers decat cel scontat de adversarii PSD. Trecutul recent ne spune asta.

Asa cum retorica profund neinspirata a lui Timmermans sporeste exact ce nu trebuie – euroscepticismul – asa si adversarii PSD din Romania : reusesc sa resusciteze un partid care a pierdut pe mana lui peste 15 procente in doi ani”, scrie Radu Tudor, pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.