Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor semnalează o mișcare interesantă: SUA mută operațiuni din Germania în Polonia

www.agerpres.ro
radu tudor

Analistul militar Radu Tudor arată faptul că Pentagonul a luat o decizie cu impact strategic și va muta misiunile de realimentare din Germania în Polonia. Această mișcare strategică vine să întărească flancul Estic al NATO.

”Publicatia Pentagonului, Stars and Stripes, anunta o miscare cu impact strategic pe care SUA o vor face in perioada imediat urmatoare.

Rezerva Forțele Aeriene ale SUA își mută misiunile de realimentare din Germania în Polonia în viitorul apropiat, într-o mișcare care vizează consolidarea Flancului Estic al NATO, scrie Stripes.com.

Forțelor Aeriene din SUA și avioanele cisterna ale Gărzii Naționale Aeriene au zburat cel mai recent de la Baza Aeriană Spangdahlem din Germania, ca parte a Copper Arrow, o operațiune în desfășurare pentru a crește capacitatea de realimentare in aer, pe continentul european.

În lunile următoare, 19 avioane cisterna cu sediul în Statele Unite sunt programate să vină în orașul Powidz, din centrul vest-central al Poloniei, cu mai multe operațiuni planificate care sprijină activitățile NATO, au anunțat Forțele Aeriene SUA din Europa si Africa într-un comunicat.

Aeronavele din Powidz ar putea fi însărcinate cu realimentarea avioanelor de luptă, inclusiv cel mai avansat avion de luptă din lume, F-35A Lightning II, extinzând astfel gama misiunilor NATO. Forțele aeriene olandeze au desfășurat recent opt avioane F-35 la Baza Aeriană Malbork din Polonia.”, scrie Radu Tudor, pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.