Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor: Un avion american a verificat zona din România unde au căzut dronele rusești

radu tudor

Analistul militar, jurnalistul Radu Tudor, dezvăluie faptul că un avion al SUA a survolat zonele din România unde au căzut dronele rusești, dar au supravegheat și atacurile Rusiei asupra portului Ismail, din Ucraina.

Avionul american în cauză execută misiuni de monitorizare NATO pe teritoriul României, pe tot flancul estic și în special în bazinul Mării Negre, a arătat Radu Tudor, miercuri seară, la Antena 3 CNN.

De cele mai multe ori aceste avioane monitorizează bazinul Mării Negre și concentrarea de nave ale flotei ruse la Marea Neagră, apoi transmit Ucrainei mobilizările de forțe în așa fel încât să se poată apăra.

De data aceasta, avionul NATO a efectuat zboruri intense de monitorizare și de supraveghere în apropierea portului Ismail, unde sunt loviturile rusești aproape în fiecare noapte, a arătat Radu Tudor.

Supravegherea aceasta intensă arată interesul constant, efortul pe care NATO îl face și, nu în ultimul rând, faptul că informațiile culese din această zonă sunt transmise ucrainenilor, a mai spus jurnalistul.

Dronele nu sunt detectate

"Din aceste avioane de supraveghere, din aceste drone, se culeg toate informațiile în legătură cu amenințările strategice(...). Problema este că aceste avioane de supraveghere și alte sisteme militare nu pot monitoriza dronele acestea atât de mici și, din păcate, eficiente", a adăugat el.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat miercuri că aliații NATO au fost informați despre evoluția evenimentelor de la granița României.

Mai multe resturi care ar putea să provină de la o dronă utilizată în războiul din Ucraina au fost găsite pe malul Dunării, în județul Tulcea. Specialiștii trimiși de MApN în apropierea localității Plauru au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.