Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raețchi o ironizează pe Carmen Dan: În mod normal, dacă este ținta unei acțiuni de spionaj, ministrul de interne anunță DGPI, nu presa

raetchi

Președintele Comisiei de Apărare a PNL, Ovidiu Raețchi, intervine în scandalul “microfonul” și spune că, de regulă, atunci când ministrul de Interne descoperă că ar fi ținta unei acțiuni de spionaj, ar trebui să anunțe DGPI, nu presa:

“Greu de înțeles acțiunile ministrului Carmen Dan în scandalul "microfonul". Ministerul Afacerilor Interne are o structură specializată exact în această problemă, a protecției personalului, informațiilor și procesului decizional intern. Citez: "Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) are următoarele atribuții: desfășoară activități de informații, contrainformații și de protecție în scopul identificării, prevenirii și contracarării amenințărilor, vulnerabilităților și factorilor de risc care pot conduce la tulburarea gravă a ordinii publice sau care vizează informațiile, patrimoniul, personalul, misiunile, procesul decizional și capacitatea operațională ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne (…)”, a scris Raețchi, pe pagina sa de Facebook.

ULTIMA ORĂ: Trafic feroviar BLOCAT între Brașov și Predeal

Deputatul PNL a adăugat că trebuie lămurit dacă a fost compromisă ancheta în acest caz prin devoalarea publică a elementelor descoperite:

“În mod normal, atunci când descoperă că ar putea fi ținta unei acțiuni de spionaj, ministrul de interne anunță DGPI, nu presa. Iar DGPI, respectând o serie de proceduri privind zonele de securitate si păstrând secretul, are posibilitatea - eventual în colaborare cu alte structuri - să urmărească semnalul. Două întrebări, așadar: 1. S-a respectat procedura specifică în astfel de cazuri pe linia protecției contrainformative? 2. A fost ancheta compromisa prin devoalarea publica a elementelor descoperite?”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.