Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat a explicat de ce nu se iau măsuri mai aspre în București: Seful DSU nu exclude prelungirea carantinei în Sibiu

Inquam Photos / George Calin
Raed Arafat

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat la Digi24, că măsurile de carantinare luate la Sibiu își vor face simțite reultatele după 14 zile. Arafat nu a exclus, însă posibilitatea prelungirii carantinei. Cât despre București, șeful DSU consideră că o carantinare ar fi utilă, dar că decizia aparține Direcției de Sănătate Publică din Capitală. Arafat susține că restricțiile impuse în Ilfov se vor face simțite și în București, printr-o scădere a ratei de infectare.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

„Primele rezultate ale instituirii carantinei la Sibiu ar trebui să apară după 14 zile, dar poate dura chiar și 30 de zile. Aici propunerea o face DSP-ul nu este o decizie dictatorială a lui Arafat așa cum încearcă să acrediteze ideea unii”, a declarat șeful DSU.

Șeful DSU a mai adăugat că măsurile impuse la Ilfov vor contribui la o scădere a incidenței Covid în București.

Citește și: Vești pentru toți elevi din România! Când s-ar putea redeschide școlile

„La București nu s-a impus carantinarea pentru că nu luăm în calcul doar incidența, ci sunt mai multe lucruri pe care le ia DSP în considerare. La acest moment sunt toate măsurile generale luate, de la depășirea incidenței de 3 la mie, adică restaurantele închise, teatrele, cinematografele, restricții de circulație pe timp de noapte, magazinele se închid la ora 21.00. În jurul Bucureștiului, Ilfovul a decis să ia o măsură care va avea impact și asupra Bucureștiului, pentru că toate localitățile din jurul Bucureștiului, sunt zone în mare parte rezidențiale. Se va permite mișcarea celor care merg la muncă și a celor care au motive temeinice, dar se va limita foarte mult mișcarea neesențială și din acea zonă, cei care mergeau zilnic la București se vor limita la la activitățile prevăzute prin ordinul de carantină. Și aici va fi un impact pozitiv. Cât despre necesitatea carantinării Capitalei, DPS-ul trebuie să decidă. Orice măsură restrictivă, este incontestabil că dă rezultate, dar asupra momentului instituitii carantinei, DSP-ul este cel care va decide”, a explicat Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.