Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat a identificat o situație de infectare cu Covid-19 mai periculoasă decât ziua alegerilor: 'Crește riscul de răspândire'

Inquam Photos / George Calin
Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut din nou apel la populație să respecte regulile de igienă și distanțare socială. El spune că interacțiunea copiilor în parcuri poate că a avut un efect în numărul crescut de cazuri, dar nu poate să știe exact, deoarece nu există date concrete în acest sens. „Dacă se respectă peste tot regulile situația este controlabilă”, a spus Arafat.

Citește și: Raed Arafat trece la AMENINȚAREA elevilor: 'Nu vrei să porți mască? Ieși afară! E clar că la început va fi greu'

„Interacțiunea copiilor în parcuri poate că a avut un efect. Nu putem să știm exact. Trebuie respectate regulile peste tot, atât la școală, cât și în parc. Dacă se respectă peste tot situația este controlabilă. La fel la locul de muncă dacă nu se respectă crește riscul de răspândire, chiar mai grav decât la ziua alegerilor.

Nu e târziu ca autoritatea locală să rezolve aceste chestiuni referitoare la apa din școli, acolo unde este cazul.

În locurile în care este cantină nu e o problemă, pentru că se pot face organizat: mâncăm la masă patru  sau unii pot mânca în curte, într-un anumit spațiu. Nu poți să dai o soluție unitară peste toate școlile.

Nu sunt nici optimist, nici pesimist în privința începutului anului școlar. Faptul că s-ar putea să avem unele creșteri, vedem și acum. Dacă se respectă regulile ținem situația sub control”, a menționat șeful DSU, Raed Arafat, la postul Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.