Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat ATENȚIONEAZĂ universitățile: 'Sunt anumite domenii care poţi să le faci online, dar medicina... cu siguranţă nu vei învăţa să fii medic online'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că va fi o "provocare" organizarea stagiilor practice ale studenţilor de la Medicină, în contextul pandemiei.

"Sunt anumite domenii care poţi să le faci online, dar medicina... cu siguranţă nu vei învăţa să fii medic online. Online poate să fie cursurile teoretice, poate seminarii, discuţiile, dar orice chestie practică, de pus mâna pe un echipament, pe un simulator sau de lucrat în spital, că au stagii practice, cu pacienţii, la un moment asta trebuie găsită o modalitate pentru ele", spune el la Digi24, potrivit News.ro.

Citește și: Raed Arafat trece la AMENINȚAREA elevilor: 'Nu vrei să porți mască? Ieși afară! E clar că la început va fi greu'

"Sunt două aspecte la facultăţile de medicină, sunt cursurile care pot fi ţinute într-adevăr online şi e practica medicală, care nu ai cum să o ţii online. Şi aici va fi poate provocarea organizării stagiilor practice ale studenţilor, pentru că în medicină, nu poţi să faci medicină online, e clar. Sunt anumite domenii care poţi să le faci online, dar medicina... cu siguranţă nu vei învăţa să fii medic online. Online poate să fie cursurile teoretice, poate seminarii, discuţiile, dar orice chestie practică, de pus mâna pe un echipament, pe un simulator sau de lucrat în spital, că au stagii practice, cu pacienţii, la un moment asta trebuie găsită o modalitate pentru ele", a explicat Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.