Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, semnal de alarmă: 'Trendul e ușor ascendent, iar asta trebuie să ne atragă atenția. Situația se poate înrăutăți rapid'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că trendul privind răspândirea infecției cu coronavirus în România este ușor ascendent. „Situația se poate înrăutăți rapid dacă nu respectăm regulile de distanțare, de protecție”, a avertizat doctorul. Acesta a mai spus că, în septembrie, s-au reluat mai multe activități care, cumulat, pot duce la o creștere a numărului de cazuri COVID-19. Totuși, respectarea măsurilor sanitare și de distanțare socială poate compensa riscurile generate de reluarea acestor activități.

Medicul Virgil Musta: 'Mergeţi la vot, pentru că ţine de fiecare dintre noi să ne implicăm activ, nu doar să comentăm de pe margine'

„Într-adevăr, nu putem vorbi de scădere, de un trend  descendent. Noi avem acum o cifră zilnică la 1.200- 1.500, foarte rar coboară sub 1.000. Trendul e ușor ascendent, iar acest lucru trebuie să ne atragă atenția. Situația se poate înrăutăți rapid dacă nu respectăm regulile de distanțare, de protecție. Din păcate, au fost multe îndemnuri de la persoane departe de a avea cunoștințele necesare de a nu purta mască. Am văzut un reportaj la CNN despre situația în SUA, câte vieți puteau fi salvate dacă toți purta mască. Asta e valabil peste tot.

În primul rând, noi suntem într-o lună în care multe activități s-au reluat: s-au reluat joburile, mulți lucrează fizic la locul de muncă, a reînceput școala, s-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografe. Aceste lucruri, cumulate, pot duce la această creștere de acum. Singura metodă de a o opri e respectarea regulilor compensatorii: masca de protecția, distanțarea, igiena”, a declarat Raed Arafat, pentru B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.