Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, întrebat dacă se vor folosi TIR-urile ATI după incendiul de la Constanţa: De ce le amestecăm?

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, întrebat fiind dacă se ia în calcul folosirea TIR-urilor ATI după incendiul de la Constanţa, că acela a avut loc într-o secţie a spitalului. "Dacă ne vom gândi aşa, atunci trebuie să închidem şi spitalul de campanie Ana Aslan, pentru că şi acolo poate să pornească un incendiu, poate să închidem încă câteva spitale care sunt mai vechi pentru că şi acolo poate să pornească un incendiu şi după care să stăm să vedem unde tratăm bolnavii", a arătat el.

Întrebat dacă se mai ia în calcul folosirea TIR-urilor ATI, după incendiul de la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, Arafat a replicat: "Dar incendiul de la Constanţa a fost într-o secţie din interiorul spitalului, de ce le amestecăm cu TIR-urile de la ATI?".

Referitor la incidentele cu TIR-urile ATI, Arafat a explicat: "A fost o problemă care nu era incendiu. Una a fost alarmă falsă că a fost incendiu şi s-a dovedit că n-a fost incendiu, cineva a dat telefon şi a adus toţi pompierii din Bucureşti la Marius Nasta, dar n-a fost incendiu, şi a doua era din cauza manipulării greşite a instalaţiei de oxigen, care iarăşi n-a fost incendiu. Iar aici, dacă ne vom gândi aşa, atunci trebuie să închidem şi spitalul de campanie Ana Aslan, pentru că şi acolo poate să pornească un incendiu, poate să închidem încă câteva spitale care sunt mai vechi pentru că şi acolo poate să pornească un incendiu şi după care să stăm să vedem unde tratăm bolnavii".

"Cum am zis înainte, TIR-urile nu sunt o soluţie de o situaţie obişnuită, TIR-urile sunt o soluţie pentru o situaţie excepţională. Aşa cum sunt şi containerele care sunt create într-un mod... fix lângă spitale. Deci şi astea sunt soluţii care altădată nimeni nu s-ar fi gândit la ele", a continuat şeful DSU.

El a subliniat că în astfel de situaţii trebuie recurs la soluţii pentru a salva vieţile oamenilor.

"Altfel, dacă punem în faţa noastră: măsura asta poate să însemne asta, măsura asta poate să însemne asta, nu ne asumăm nicio responsabilitate, înseană că stăm şi ne uităm şi cerem condiţii perfecte într-o situaţie de dezastru, care nu prea se poate", a conchis el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.