Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat nu se teme că o să fie schimbat din funcție: 'Actualul sistem nu e făcut de mine'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că actualul sistem de sănătate nu este construit de el. Precizările vin în contextul în care au apărut în spațiul public mai multe informații potrivit cărora atribuțiile lui Arafat o să fie reduse în bătălia cu Sars-Cov-2.

„Atribuțiile DSU sunt stabilite prin lege. DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătății. DSU preia, întocmește proiectul de hotărâre al CNSU, îl propune și așa mai departe. Ministrul Sănătății poate să nu aprobe. DSU nu este un om, ci o entitate foarte consistentă.

Dacă a venit propunera de la INSP e clar că era cunoscută de INSP, iar noi când am compus textul l-am trimis în patru locuri: și premierului, ministrului nostru, doameni doctor Pistol și domnului Rafila. În ședință când am discutat nimeni nu a spus că nu știe documentul. Săptămânile următoare o să fie luate măsuri.

Doctorul Arafat nu o să preia prerogativele ministerului. Dacă asta e problema, sunt și alte soluții. Dar în niciun caz nu strici un sistem național. Actualul sistem nu e făcut de mine.

Sistemele nu se construiesc pentru un om, ci pentru o țară”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, vineri, că în şedinţa de Guvern s-a discutat despre propunerea Centrului European de Control al Bolilor, care recomandă testarea tuturor persoanelor care călătoresc în spaţiul Uniunii Europene cu un test PCR, încât să reducă riscul de transmitere a acestei noi tulpini OMICRON, el arătând că nu a existat niciun conflict cu Raed Arafat şi că trebuie văzut dacă o astfel de măsură poate fi aplicată, ţinând cont şi că este perioada sărbătorilor de iarnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.