Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat relatează o întâmplare cu o domnișoară, dintr-un lift: 'Am rugat-o să nu urce'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a recunoscut că masca ar putea deveni obligatorie și în spațiile publice, asta în cazul în care numărul de cazuri o să crească.

România trăiește o situație „delicată” și necesită „luarea unor măsuri, chiar dacă sunt  contestate pentru limitarea contactului care nu este necesar între oameni”, este de părere Arafat. „Dar noi tot vorbim de măsuri: mască, distanțare și igienă. Rezultatul actual este cauzat mai multor factori, mai multe creșteri”, a spus șeful DSU la Digi24.

Despre importanța măștilor

„Azi dimineață o domnișoară a vurt să urce în lift fără mască și i-am spus să nu urce. Am rugat-o să nu urce.

Hai să ne gândim pentru noi: ce pierdem dacă purtăm mască? Ce piedem dacă ne distanțăm? Într-un moment poate pierdem un orgoliu, dar pe cealaltă parte putem pierde un apropiat. Noi ca autorități nu avem cum să rezolvăm problema, decât cu populația și să ne asumăm cu toții să o rezolvăm.

Avem masca obligatorie în diverse orașe. E clar că putem ajugem la mască în toate județele. Nu vreau să creadă cineva că o să fie așa: parcă văd că o să apară cineva să zică gata, mască peste tot. Dar în curând este posibil să impunem masca obligatorie peste tot, dacă numărul de cazuri o să crească.

Boala circula în spațiile aglomerate mai puțin aerisite, mai ales dacă oamenii n-au mască.

Masca este baza aici! Modelul Argeș poate fi replicat. Despre masca peste tot au fost deja discuții cu prefecții. Asta este în stradă unde ne vedem unii pe ceilalți. Dar dacă în birou și lift nu respectăm aici e problema. Nu e numai ce se întâmplă în stradă, ci și în zonele unde controlul nu intră”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Explicația pentru părinți și bunici

„Că sunt 100 sau 50 de metri de la școală intenția clară este să respecte părinții și bunicii regula și să poarte mască. Singura soluție este respectarea cu sfințenie a regulilor. Dacă unul pune cu semn de îndoială la televizor să trecem la alt canal”, a conchis Arafat.

România a înregistrat de la ultima raportare un nou record de cazuri. În ultimele 24 de ore au fost identificate 3.130 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19).

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.