Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, semnal de alarmă: Există, normal, un risc ca incendiile de vegetaţie să crească

raed arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, spune că există riscul ca numărul incendiilor de vegetaţie să crească din cauza temperaturilor extreme, dar dă asigurări că pompierii sunt pregătiţi să intervină. 

"Există, normal, un risc ca incendiile de vegetaţie să crească. Pentru asta, pompierii sunt pregătiţi. Depinde acum care va fi situaţia. De exemplu, şi nu este un secret, că s-a reaprins focarul care a fost în Mehedinţi. Avem un focar aprins în zona montană şi o să intervenim inclusiv pe cale aeriană în cursul zilei de azi pentru stingerea lui, dar alte situaţii pot să apară. Sfatul meu către populaţie (...) este evitarea expunerii între orele 10-11,00 dimineaţa şi 18-19,00 seara", a afirmat, joi, Arafat într-o intervenţie telefonică la Antena 3. 

Şeful DSU mai spune că autorităţile locale trebuie să-i verifice, prin serviciile lor sociale, "pe cei care stau singuri, să verifice că au ce le trebuie şi nu au probleme din cauza căldurii". 

"Efortul trebuie să fie concentrat de către autorităţile judeţene şi autorităţile locale pe bătrâni, pe copii iar populaţia adultă, populaţia care e activă, să evite expunerea în perioada asta la căldură", arată Raed Arafat. 

El adaugă că echipajele de Ambulanţă şi cele de la SMURD lucrează în ritmul normal, dar dacă numărul urgenţelor creşte, echipajele pot fi suplimentate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.