Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat vine cu o propunere care NU EXISTĂ în lume: 'Ziua de duminică nu mai trebuie să fie calculată în cele 14 zile'

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat vineri seara că în judeţele în care laboratoarele care efectuează teste pentru depistarea infecţiei SARS-CoV-2 nu lucrează duminica, trebuie scoasă ziua respectivă din calculul incidenţei ratei de infectare, dar consideră că soluţia ar fi ca aceste laboratoare să lucreze şi duminica.

"Dacă într-un judeţ au zis că nu se fac analize deloc în ziua de duminică, atunci ziua de duminică nu mai trebuie să fie calculată în cele 14 zile. (...) Soluţia este să facă teste duminica. Dacă la Covasna a apărut că laboratorul este închis duminica, trebuie văzut de ce. În mod normal, trebuie să se întoarcă duminica, dar pentru ziua respectivă, în care au zis că nu au făcut niciun test, această zi din calcul trebuie eliminată când facem împărţirea incidenţei. Şi nu împarţi pe 13, tot pe 14 zile, dar fără să calculezi această zi. E un artificiu, dar îţi dă totuşi informaţia mai corectă, decât să împarţi la 14 zile, din care într-o zi nu ai făcut nimic. Soluţia este să lucreze şi duminica, soluţia este să lucreze cât mai mult, să facă cât mai multe", a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

În legătură cu informaţia că în unele judeţe, cum ar fi Călăraşi, se fac doar şase teste pe zi, şeful DSU a spus că este vorba de cele care se fac la Spitalul Judeţean, dar numărul este mult mai mare, pentru că multe teste se lucrează în alte judeţe.

"La Călăraşi avem şase teste pe zi, dar nu înseamnă că atâtea se fac, pentru că multe se fac trimiţându-le în altă parte. Cele şase sunt ce raportează Spitalul Judeţean Călăraşi, care are un echipament care permite să facă atâtea teste. În rest, nu înseamnă că se fac atâtea teste, din ce mi-a spus directorul DSP, chiar 300 de teste s-au făcut într-o zi la Călăraşi", a mai afirmat Raed Arafat.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.