Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Raed Arafat îi îndeamnă pe români la calm: 'Virusul nu o să zboare și o să se ducă la alt om. Sunt în carantină '

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că vor fi reluate testele la institutul Matei Balș atât în cazul persoanei confirmate cu coronavirus, cât și în ceea ce îi privește pe cei 7 membri ai familiei acestuia. Raed Aradat a îndemnat la calm punctând că virusul nu se poate transmite în zonă din moment ce s-au laut măsuri de izolare.

„La Matei Balș testele se vor repeta. Se vor repeta testele și la cei 7 care au stat în casă cu pacientul”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache.

Raed Arafat a dat asigurări că nu există vreun pericol ca virusul să se extindă în zonă, întrucât persoanele suspecte sunt izolate la domiciliu.

„Virusul nu poate fi extins. Virusul nu se transmite la distanța. Virusul nu o să zboare și o să se ducă la un alt om”, a declarat Raed Arafat.

Citește și: BREAKING - Vasile Florin Cîţu, desemnat candidat pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele Klaus Iohannis.

Primul român confirmat cu coronavirus a fost confirmat, el fiind din județul Gorj. Acesta va fi transportat la București, iar familia sa, care numără încă 7 membri, este în carantină la domiciliu și se află sub pază. Însă, ceea ce este foarte grav este că între cei 7 membri ai familiei se află și persoane vârstnice, cele care sunt cele mai expuse la boală.

Raed Arafat a precizat, miercuri seara, că cei 7 membri ai familiei au fost testați și rezultatele au fost negative.

”Bolnavul e în stare bună. El va fi transportat la spital cu un echipaj de la ISU Dolj la Spitalul Matei Balș. În casa respectivă mai sunt 7 persoane. Toate au fost testate negativ. Dar, pentru că a fost un contact direct, vor rămâne în izolare, sub pază, nu vor putea să plece din casă, timp de 14 zile, iar apoi vor fi testați. Dacă, între timp, vreunul prezintă simptome, va fi scos și dus la spital.

Citește și: ULTIMA ORĂ Maria Şarapova se retrage din tenis: 'Sunt gata să escaladez un nou munte, să concurez pe un teren diferit'

După ce pacientul va fi predat, mașina va fi dezinfectată, înainte de a pleca spre Craiova. Pacientul va ajunge peste 5 ore. Nu este o problemă de urgență.

Membrii familiei nu trebuie să aibă contact cu nimeni, decât cu cei care sunt în echipamente de protecție. Poliția locală o să fie acolo. Vecinii trebuie să înțeleagă că nu îi poate pune în pericol. Copii nu sunt în familie, dar sunt oameni în vârstă. Se face o anchetă epidemiologică extinsă, pentru a vedea cu cine a intrat în contact. El este pozitiv asimptomatic, fără semnalele bolii. Asta nu înseamnă că nu putea transmite boala.”, a declarat Raed Arafat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.