Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raețchi îi cere lui Cioloș să reformeze ELCEN chiar și prin demiteri

calorifer

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi îi cere premierului Dacian Cioloș să găsească o soluție urgentă de a reforma ELCEN, dacă e cazul inclusiv demiteri, luând în considerare că sute de bucureșteni au rămas fără căldură în ultimele zile.

Deputatul susține că trebuie luată în calcul și demiterea celor responsabili de situatia locuințelor fără căldură din Sectorul 5 și Sectorul 6.

”Situația în care se află acum locuitorii Sectorului 5, care nu au căldura și apă caldă în condițiile în care temperaturile de afară sunt extrem de scăzute, este una inacceptabilă pentru o capitală europeană. Premierul Dacian Cioloș trebuie să reformeze urgent activitatea ELCEN și să îi demită pe cei responsabili, care furnizează căldura dupa poftă, în condițiile în care afara sunt -10 grade. Oamenii din apartamentele care nu sunt încălzite și au caloriferele reci stau, din cauza lor, în peșteri ale neputinței administrative. Din păcate, asta se întâmplă din vina unei companii care, deși deține monopolul pe piața de energie termică din Capitală, se comporta într-un mod iresponsabil față de cetățeni. Așa cum aflăm din răspunsul directorului RADET, compania ELCEN se joacă de-a furnizorul și livrează energie termică la parametri mult scăzuți față de cerere. ”Noi cerem 104 grade, ei ne dau 98-99 de grade. Din aceasta cauză, noi nu avem cum să dăm o cantitate suficientă de căldură în radiatoarele bucureștenilor, spune directorul RADET”, potrivit deputatului.

Raețchi a punctat că ELCEN este doar una dintre companiile cheie care se cer reformate urgent în București.

”Din păcate, multe companii de stat care își fac treaba improvizând sau sunt obișnuite să nu fie trase la răspundere, afectează în fiecare zi viețile oamenilor din București. Metrorex este o altă catastrofă managerială care a distrus zona Cotroceni și a fost incapabilă să ducă metroul în sectorul 5”, a mai precizat deputatul PNL.

RADET a anunţat luni, 04 ianuarie, că din cauza parametrilor scăzuţi ai agentului termic livrat de S.C. Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), din CET VEST, furnizarea încălzirii şi a apei calde de consum către mai multe blocuri din sectorul 6 al Capitalei, s-a efectuat cu dificultate.

Astfel, pentru data de 03 ian, comanda RADET către ELCEN-CET VEST a fost următoarea:

Temperatura solicitată: 103°C                         Temperatura livrată: 93-96 °C;

Zonele afectate au fost cartierul Drumul Taberei, în perimetrul străzilor: Vasile Milea, Timişoara, Sibiu, 1 Mai, Braşov; plus cartierul Militari, în perimetrul străzilor: Iuliu Maniu, Virtuţii, Veteranilor, Politehnicii.

Directorul ElCEN Marcel Nicolaescu a recunoscut că a fost o defecțiune, dar în momentul de față căldura se furnizează la parametri normali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.