Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raețchi îl ia la întrebări pe Oprea pentru siguranța complexului Europa, deținut de finul viceprim-ministrului

Raetchi

RaetchiDeputatul liberal Ovidiu Raețchi îi cere viceprim-ministrului Gabriel Oprea explicații privind avizele ISU deținute de marile centre comerciale din Capitală. Parlamentarul susține că are informații potrivit cărora o parte dintre acestea funcționează fără avizele de siguranță necesare.

„Îi solicit astăzi ministrului Oprea, printr-o întrebare parlamentară, explicații privind avizele ISU deținute de centrele comerciale care - având în vedere numărul mare de vizitatori și spatiul foarte concentrat - prezintă riscul cel mai ridicat de catastrofă majoră. E vorba despre marile centre de tip "Europa". Există informații conform cărora unele din aceste centre au funcționat - poate chiar funcționează încă - fără avizele ISU și sunt convins că ministrul Oprea - cunoscut pentru pasiunea sa pentru Interesul Național împotriva intereselor de grup - nu ar tolera o astfel de situație, prezentând operativ o statistică la zi.”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său dde Facebook.

Complexul comercial „Europa” aparține omului de afaceri Dumitru Nicolae, zis „Niro”, deținătorul grupului de firme Niro. Anul trecut, Dumitru Nicolae, care ocupă funcția de secretar general adjunct al UNPR, a fost cununat chiar de către viceprim-ministrul Gabriel Oprea, cei doi fiind vechi parteneri politici, dar și de afaceri. Nicolae Dumitru a dezvoltat unul dintre primele ansambluri rezidenţiale din Bucuresti, Central Park, (pe şoseaua Ştefan cel Mare) cu 458 de locuinţe, dintre care trei au fost cumpărate de către familia prim-ministrului Victor Ponta. Ziarul Financiar nota, în 2012, că grupul de firme Niro administrează zonele comerciale Dragonul Roşu şi Europa din Capitală.

În 2010, un incendiu puternic a izbucnit în complexul Europa-Dragonul Roșu. Atunci un pompier a murit și alți șapte au fost răniți, în urma intervenției de la fața locului. Până la producerea acestui incendiu, soldat cu pierderea unei vieți omenești, presa a semnalat în repetate rânduri faptul că, din cauza instalațiilor electrice suprasolicitate, în complex au loc periodic incendii, iar riscul este cu atât mai mare cu cât pompierii au spațiu redus de manevră.

Raețchi vrea explicații și de la ISU

Complexurile comerciale nu sunt însă singurele supuse unui risc imens de incendii. Unitățile școlare, cluburile și piețele sunt de asemenea locații în care un incendiu ar putea fi soldat cu victime omenești. Tocmai de aceea, Ovidiu Raețchi a făcut o solicitare și către ISU București, cerând o situație cu toate locațiile de acest tip care au primit aviz PSI.

„Am transmis azi o solicitare către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din Capitală prin care am cerut să mi se transmită o situație cu unitățile școlare și preșcolare, cluburile, precum și piețele agro-alimentare din sectorul 5 al Municipiului București care au primit aviz PSI. De asemenea, am solicitat o statistică cu numărul de controale pe care I.S.U. București le-a efectuat în sectorul 5 în anul 2015. Imediat ce voi primi răspunsul - sper, cât mai prompt - de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, îl voi face public.”, a precizat deputatul liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.