Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raeţchi: Situația Centrului Caracuda din Ferentari trebuie discutată în şedinţa de Consiliu Sector 5

raetchi

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi i-a solicitat primarului Sectorului 5, Daniel Florea, să rediscute în urmatoarea şedinţă de Consiliu Local situaţia Centrului Caracuda, singurul centru dedicat serviciilor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri pentru persoane din cartierul Ferentari:

“Evacuarea Centrului Caracuda, singura instituţie privată dedicată serviciilor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri pentru persoanele dependente de droguri din cartierul Ferentari a ridicat semne de întrebare, fiind dispusă fără motive clare.

Citește și: Udrea, după controlul judiciar: 'Tot dosarul a fost o PREFĂCĂTORIE'

Ce li se impută voluntarilor care fac un serviciu în beneficiul comunității? Potrivit unor voci avizate din cadrul societăţii civile, în absenţa activităţii depuse în Ferentari de către Centrul Caracuda, totul se poate transforma într-o problemă de sănătate publică, în condiţiile în care printre persoanele cărora li se adresează aceste servicii se află bolnavi de SIDA, TBC sau Hepatita B şi C. Există o strategie alternativă pentru această perioadă? Dorește Primăria Sectorului 5 să își asume această activitate? Sau a pregătit un program alternativ? Dacă da, care este el? Iată de ce cred că este nevoie de o discuție serioasă în următoarea ședință de Consiliu Local. Situația din Ferentari nu va putea fi îmbunătățită niciodată doar prin implicarea organismelor de stat, care vor lucra acolo în limitele programului și vor fi privite cu scepticism; societatea civilă este esențială, pentru că ea are capacitatea de a se insera în comunitate, de a înțelege din interior problemele acesteia și de a-i câștiga încrederea.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.