Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafael Nadal a ajuns în Mexic, cu dorinţa de a câştiga al patrulea său titlu în turneul ATP 500 de la Acapulco

telegraphindia.com
Rafael Nadal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, deţinătorul recordului de trofee de Mare Şlem (21), a sosit joi în Mexic cu dorinţa de a câştiga al patrulea său titlu în turneul ATP 500 de la Acapulco, programat în perioada 21-26 februarie, informează EFE, citat de Agerpres.

"Salutare tuturor. Sunt foarte fericit să mă întorc în Mexic şi am vrut să-i salut pe toţi prietenii mei mexicani. Ne vedem aici în toate aceste zile. O îmbrăţişare tuturor", a spus Nadal într-un videoclip distribuit de organizatorii Openului Mexicului.

Jucătorul iberic, ocupantul locului 5 în clasamentul mondial, a cucerit al 21-lea său trofeu major în luna ianuarie, la Australian Open, depăşindu-i astfel pe sârbul Novak Djokovic şi pe elveţianul Roger Federer, care au câte 20 de titluri de Grand Slam.

Rafael Nadal a câştigat ediţiile din 2005, 2013 şi 2020 ale turneului de la Acapulco. Dacă se va impune încă o dată în staţiunea mexicană, spaniolul îi va egala pe compatriotul său David Ferrer şi pe austriacul Thomas Muster, ambii cu câte patru trofee.

La competiţia care va avea loc săptămâna viitoare, Nadal îi va avea ca principali adversari pe rusul Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, pe germanul Alexander Zverev (locul 3 ATP), grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP) şi pe italianul Matteo Berrettini (6 ATP).

Turneul de la Acapulco se va desfăşura pe suprafaţă dură şi va inaugura o arenă care devine cu această ocazie cea mai mare din America Latină în circuitul ATP.

Competiţia mexicană va servi drept pregătire pentru Nadal şi ceilalţi tenismeni în vederea turneelor Masters 1.000 de la Indian Wells (10-20 martie) şi Miami (23 martie - 3 aprilie).

Anul trecut, Zverev l-a învins în finală pe Tsitsipas, cu 6-4, 7-6 (3), câştigând pentru prima oară Openul Mexicului, ajuns în 2022 la cea de-a 29-a ediţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.