Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafael Nadal s-a retras de la ATP Cup Melbourne, din cauza unei accidentări, chiar în debutul competiției

rafael nadal

ATP Cup, competiția de tenis pe națiuni, ce se desfășoară săptămâna aceasta la Melbourne, a debutat marți cu primele meciuri din cele 4 grupe, potrivit Mediafax.

Serbia - Canada 2-1

În grupa A, Serbia a învins Canada, cu 2-1, după două meciuri de simplu și unul decisiv de dublu.

Novak Djokovic a trecut destul de greu în al doilea meci de canadianului Denis Shapovalov cu 7-5, 7-5, egalând scorul, după ce Milos Raonic câștigase prima partidă pentru canadienii, în fața lui Dusan Lajovic.

În meciul decisiv de dublu, Djokovic și Krajinovic s-au impus cu 2-0 (7-5, 7-6) în fața duo-ului canadian Raonic/Shapovalov.

Djokovic rămâne neînvins la ATP Cup din 2020, când a câștigat toate partidele disputate.

Citește și: Medicul Emilian Imbri, despre începerea școlii: Ar trebui să se vaccineze profesorii doar ca să fie siguri că au cu ce să se apere

Spania - Australia 2-0

Spaniolul Rafael Nadal a anunțat înainte de meci că din cauza unei dureri lombare nu va juca în meciul cu Australia, exprimându-și speranța că va putea reveni până la confruntarea de joi, cu Grecia, potrivit Mediafax.

În primul meci al grupei B, Pablo Carreno-Busta a trecut de australianul John Millman în două seturi 6-2, 6-4 , colegul său Bautista Agut aducând și a doua victorie, împotriva tânărului Alex De Minaur, cu 2-1 (4-6, 6-4, 6-4) și implicit primul punct în grupă pentru echipa Spaniei.

Italia - Austria 2-1

Italienii au furnizat o semisurpriză în grupa C, învingând Austria cu 2-1, într-un alt meci decis de partida de dublu.

Numărul 100 mondial, Dennis Novak, a dat tonul, aducând Austria în avantaj cu o victorie neașteptată în fața lui Fognini (nr. 17 ATP).

Citește și: Medicul Emilian Imbri, despre începerea școlii: Ar trebui să se vaccineze profesorii doar ca să fie siguri că au cu ce să se apere

Matteo Berrettini (nr. 10 ATP) a furnizat și el un rezultat greu anticipabil împotriva lui Dominic Thiem (nr. 3 ATP), învingând-ul cu 6-2, 6-4.

În decisiv, italienii Fognini și Berrettini au obținut o victorie mare la dublu, în fața lui Thiem și Novak, cu 6-1, 6-4.

Rusia - Argentina 2-0

Rusia a învins fără probleme Argentina, în grupa D. Andrey Rublev a adus prima victorie în fața lui Guido Pella, în două seturi 6-1, 6-2, iar Daniil Medvedev l-a învins tot fără mari emoții pe Diego Schwartzman, obținând victoria Rusiei.

Competiția se desfășoară sub forma a patru grupe de câte trei echipe, fiecare confruntare fiind alcătuită din două meciuri de simplu şi unul de dublu.

Față de anul trecut, de data aceasta participă doar 12 echipe, jumătate față de 2020, măsură impusă de pandemie.

În semifinale se califică doar primele clasate din fiecare grupă, urmând ca acestea se joace vineri, în paralel, finala având loc sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.