Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafael Nadal se retrage de la National Bank Open Montreal înainte de US Open

rafaelnadalfans.com
rafael nadal

Rafael Nadal, numărul trei în clasamentul tenisului mondial, i se alătură lui Novak Djokovic și nu va participa la National Bank Open de la Montreal, săptămâna viitoare, deoarece recuperarea sa după o ruptură la mușchiul abdominal, suferită la Wimbledon, nu este încă deefinitivată, anunță mediafax.

Acest anunț reprezintă un pas important înapoi în pregătirea sa pentru US Open, care începe la sfârșitul lunii, urmând ca acum spaniolul să participe doar la Western & Southern Open ca turneu de pregătire.

„După zilele de vacanță și revenirea mea ulterioară la antrenamente, totul a decurs bine în aceste săptămâni. În urmă cu patru zile am început să antrenez și serviciul, iar ieri, după antrenament, am avut un mic disconfort care a rămas și astăzi", a scris Nadal pe Twitter în limba spaniolă.

„Am decis să nu călătorim la Montreal și să continuăm antrenamentele fără să ne forțăm", a mai scris acesta.

„Îi mulțumesc sincer directorului turneului, Eugene, și întregii sale echipe pentru înțelegerea și sprijinul pe care mi l-au arătat întotdeauna, iar astăzi nu a fost o excepție."

Novak Djokovic s-a retras la rândul lui de la turneul de pregătire pentru US Open de săptămâna viitoare din Canada, deoarece nu poate intra în țară fără a fi complet vaccinat împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut joide organizatorii turneului, care i-au acordat în schimb lui Andy Murray unul dintre cele patru wildcard-uri.

Campionul de la Wimbledon, Djokovic, a cărui retragere a fost anunțată cu o zi înainte de ceremonia oficială de tragere la sorți, a refuzat să se vaccineze, dar a fost inclus pe lista de înscrieri pentru turneul ATP 1000 de la Montreal, atunci când aceasta a fost publicată la mijlocul lunii iulie.

Alături de Djokovic, Tennis Canada a precizat că germanul Oscar Otte s-a retras și el și că finalistul de la Wimbledon, australianul Nick Kyrgios și francezul Benjamin Bonzi au fost înscriși pe tabloul principal.

Djokovic, care rămâne pe lista de înscrieri pentru turneul U.S. Open din 29 august-11 septembrie de la New York, a declarat anterior că este pregătit să rateze turneele de Mare Șlem în loc să facă vaccinul COVID-19.

Tennis Canada a mai acordat wildcard-uri la Montreal pentru belgianul David Goffin și canadienii Vasek Pospisil și Alexis Galarneau.

Britanicul Murray, triplu campion în Canada, a urcat de pe locul 134 pe locul 50 în clasament în acest sezon și a ajuns în finalele de la Sydney și Stuttgart.

Goffin revine în acțiune după ce a ajuns în sferturile de finală la Wimbledon în iulie, Pospisil a fost semifinalist la Montreal în 2013, în timp ce Galarneau, în vârstă de 23 de ani, își va face debutul pe tabloul principal al competiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.