Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafila alocă 50 de milioane de euro pentru perfecționarea personalului medical

rafila ministerul sanatatii

Rafila alocă 50 de milioane de euro pentru perfecționarea personalului medical

Investițiile masive în sistemul medical din România începute de ministrul Rafila continuă. 50 de milioane de euro pentru perfecționarea personalului medical prin PNRR. Ministerul Sănătății a lansat astăzi apelul de proiecte privind ”Dezvoltarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate”.

Proiectul presupune construirea a 3 centre de excelență pentru perfecționarea personalului medical utilizând tehnic moderne de educație medicală continuă, training prin simulare și training utilizând tehnica ”virtual reality e-health”. Pe lângă cele 3 centre de training, Ministerul Sănătății va investi în construirea unui centru educațional pentru instruirea administratorilor sistemului de sănătate.

”Dezvoltarea capacității sistemului medical de a perfecționa tinerii medici din România reprezintă o prioritate pentru mine ca ministru al Sănătății. Prin PNRR vom investi peste 50 de milioane de euro în construirea a trei centre de perfecționare prin tehnici moderne a tinerilor medici și a asistenților medicali. Totodată se va construi un centru de instruire a corpului administrativ din domeniul sănătății ce va forma personal calificat în vederea administrării spitalelor din România. Investițiile în sănătatea cetățenilor presupun o sinergie între dezvoltarea continuă a capacității umane, retenția specialiștilor în sistem și asigurarea de resurse materiale și infrastructura spitalicească la cele mai înalte standarde” a declarat ministrul Sănătății, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Bugetul total al Reformei 3 este de 50 de milioane de euro (fără TVA), sumă împărțită în două tranșe aferente următoarelor apeluri:

Prima alocare (MS- R031) în valoare de 42 de milioane de euro în cadrul căruia se va finanța construcția și dotarea completă de noi centre educaționale - minim 3 noi centre de dezvoltare a competențelor pentru personalul din sistemul public de sănătate; minim 1 centru de excelență în managementul serviciilor de sănătate. A doua alocare (MS- R032), în valoare de 6,6 milioane de în cadrul căruia se vor finanța cursuri după cum urmează - cursuri de formare privind managementul serviciilor de sănătate pentru minim 1.000 persoane; cursuri de formare privind managementul resurselor umane   pentru minim 1.000 persoane din instituțiile sanitare; -programe de formare în materie de integritate pentru minim 3.000 persoane din instituțiile sanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.