Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafila, de NEOPRIT. A mai accesat 30 de milioane de euro nerambursabili pentru sistemul medical românesc. Suma este acum de 130 de mil de euro

Ministerul Sănătății a obținut astăzi suplimentarea bugetului pentru modernizarea ambulatoriilor și a redeschis apelul necompetitiv pentru medicii de familie. Într-o singură săptămână, serviciile ambulatorii din țară vor fi modernizate cu 650 de milioane de lei (aproape 130 de milioane de euro). Ministrul Rafila, prin eforturi susținute a reușit în câteva zile suplimentarea bugetului inițial cu încă 30 de milioane de euro, pe lângă cele 100 de milioane de euro aprobate pentru cele 55 de proiecte aprobate. Drept urmare, la scurt timp, echipa PNRR condusă de Dr. Alexandru Rogobete a aprobat pentru finanțare încă 11 beneficiari din lista de rezervă, în ordinea descrescătoare a punctajului obținut.

Reamintim că la începutul săptămânii, au fost anunțate cele 55 de proiecte care au fost aprobate pentru finanțare din PNRR. Cu toate că, indicatorul din acordul semnat cu Comisia Europeană a fost pentru finanțarea a 30 de ambulatorii, Ministerul Sănătății a pus un accent deosebit asupra dezvoltării serviciilor prespitalicești, reușind să atragă finanțare pentru pentru extinderea, modernizarea și dotarea unui total de 66 de unități ambulatorii.

“Una din preocupările mele ca ministru al Sănătății este să dezvoltăm serviciile medicale ambulatorii, spitalizarea de zi și medicina primară, cât mai aproape de pacienți, în comunitățile din care aceștia fac parte. Pacienții au nevoie să fie examinați, investigați și să fie diagnosticati și tratati cât mai rapid. Ministerul Sănătății rămâne partenerul și susținătorul reprezentanților din administrația locală care au vocația construcției de obiective sanitare pentru locuitorii comunităților pe care le conduc”, a declarat ministrul Sănătății, Prof. Univ. dr. Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății a început reforma sistemului de sănătate în forță, încă din prima luna a anului. Atragerea de investiții europene va continua susținut și pentru medicii de familie.

“Asistența medicală primară este o componentă de bază a sistemului sanitar. Mă bucur să vă anunț că echipa care gestionează PNRR în cadrul Ministerului Sănătății, în acord cu Comisia Europeană a reușit redeschiderea apelului necompetitiv pentru medicii de familie. Acest apel se va desfășura după principiul primul venit – primul servit, iar termenul de închidere va fi 28 februarie 2023”, a mai adăugat ministrul Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.