Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafila, despre cererile producătorilor de medicamente generice: Noi trebuie să pledăm nu pentru producători, ci pentru pacienţi

Facebook
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că autorităţile nu vor să ”evite problemele” pe care le reclamă producătorii de medicamente generice, ci vor să le rezolve. ”Noi trebuie să pledăm nu pentru producători, ci pentru pacienţi. Or, pacienţii sunt cei care au nevoie de medicamente şi sigur că medicamentele vin de la producători care trebuie să aibă condiţii economice care să le permită o activitate care să aibă un anumit nivel de profitabilitate şi să permită, pe de altă parte, şi menţinerea acestor medicamente pe piaţă”, explică ministrul Sănătăţii, potrivit news.ro.

”Noi aşteptăm de la dânşii (de la producătorii de medicamente generice – n.r.) un răspuns. Noi avem un grup de lucru referitor la politica de preţ a medicamentelor, dvs. ştiţi că foarte multe medicamente au dispărut, în ultimii ani, datorită modului de calcul al preţului şi sunt medicamente generice. Am făcut acest grup de lucru, în care şi APMGR-ul (Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România - n.r.) este prezent, aşa că o să găsim împreună o soluţie. Am făcut paşi concreţi în acest sens, apropo de referinţa la molecule care de fapt nu există pe piaţa românească”, a afirmat Alexandru Rafila, joi, într-o conferinţă de presă, întrebat ce le transmite producătorilor de medicamente generice care cer scăderea nivelului taxei clawback şi actualizarea preţurilor cu rata inflaţiei.
El a subliniat că aşteaptă un răspuns oficial din partea APMGR, subliniind că autorităţile nu vor să ”evite problemele, ci să le rezolve”.
De asemenea, în condiţiile în care producătorii de medicamente generice admit că au o colaborare bună că Ministerul Sănătăţii, dar nu la fel de bună cu Ministerul Finanţelor Publice, ministrul a fost întrebat dacă poate facilita relaţia cu acest din urmă minister.
”Eu sunt unul dintre membrii Guvernului, noi trebuie să pledăm nu pentru producători, dar trebuie să pledăm pentru pacienţi. Or, pacienţii sunt cei care au nevoie de medicamente şi sigur că medicamentele vin de la producători care trebuie să aibă condiţii economice care să le permită o activitate care să aibă un anumit nivel de profitabilitate şi să permită, pe de altă parte, şi menţinerea acestor medicamente pe piaţă”, a adăugat Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.