Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafila spune că poate fi membru de partid şi membru în Comitetul Executiv al OMS: Nu este conflict de interese

Medicul Alexandru Rafila a declarat joi că nu este un conflict de interese între faptul că va deveni membru al unui partid şi că este membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Rafila va candida la Parlament din partea PSD.

"Eu am avut două mandate - am avut unul de membru în Comitetul Permanent al Biroului OMS pentru Europa, mandatul a fost în perioada 2014-2017; în momentul de faţă sunt membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din partea României şi mandatul a început în anul 2018 şi se va termina în mai, anul viitor. Este un mandat limitat de reprezentare a ţării. Alegerea mea în Comitetul Executiv, ca şi în Comitetul Permanent, şi desemnarea au fost din partea Ministerului Sănătăţii, dar aplicaţia a fost făcută de mine, iar colegii de la OMS au luat în considerare elementele din CV-ul meu care au făcut posibil accesul la această poziţie. Alte ţări sunt reprezentate în Comitetul Executiv de miniştrii Sănătăţii, dar lucrul acesta, de obicei, se întâmplă pentru persoanele din alte zone, de pe alte continente. În Europa pot să fie persoane care cunosc administraţia publică foarte bine şi cunosc problemele de sănătate locale şi globale care sunt desemnate de ţări şi nu are niciun fel de legătură apartenenţa la un partid politic. Deci, nu este în niciun fel un conflict de interese", a spus Rafila într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

El a adăugat că în cazul în care ministrul Sănătăţii doreşte să reprezinte el însuşi România în următoarele cinci luni la OMS, poate să o facă, pentru că "este dreptul dânsului".

Rafila a menţionat că până la finalul mandatului său va mai avea loc cel mult o şedinţă a forului din care face parte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.