Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Raftul de la casă': Bibliotecarii din judeţul Vâlcea demarează un proiect prin care îşi propun să promoveze lectura

playtech.ro
carte

Bibliotecarii din judeţ demarează un proiect prin care îşi propun să încurajeze şi să promoveze lectura în rândul vâlcenilor, care, începând de luna viitoare, vor avea posibilitatea să împrumute cărţi, pe care să le citească acasă, în timp ce îşi fac cumpărăturile în magazine alimentare din 14 localităţi.

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene au precizat că proiectul, intitulat "Raftul de la casă", se va desfăşura în parteneriat cu o firmă vâlceană, care le va pune la dispoziţie spaţiul necesar pentru amplasarea rafturilor cu cărţi ce provin atât de la bibliotecile publice, cât şi din donaţii, potrivit Agerpres.

"Scopul acestui proiect rezidă în încurajarea şi promovarea lecturii prin intermediul acestui raft de carte, amplasat într-un spaţiu neconvenţional, de unde membrii comunităţii vor putea împrumuta gratuit volumele expuse. În egală măsură, proiectul îşi propune să dezvolte spiritul civic şi să cultive generozitatea localnicilor, invitându-i să doneze cărţi din bibliotecile personale şi oferind în felul acesta şi altora şansa de a se bucura de ele", a transmis directorul Bibliotecii Judeţene "Antim Ivireanul", Remus Grigorescu.

Proiectul "Raftul de la casă" va fi lansat vineri şi pentru început se va desfăşura în magazinele Annabella din Băbeni, Bălceşti, Berbeşti, Budeşti, Buneşti, Călimăneşti, Drăgoeşti, Horezu, Ioneşti, Lungeşti, Mihăeşti, Păuşeşti - Măglaşi, Stoeneşti şi Vlădeşti.

Biblioteca Judeţeană "Antim Ivireanul" nu este la primul astfel de demers de încurajare a lecturii în spaţii neconvenţionale, în 2018 lansând în municipiul reşedinţă proiectul "Râmnicul citeşte!", proiect prin care a amplasat două minibiblioteci stradale, una în centrul oraşului şi o alta în cartierul Ostroveni, care se bucură de aprecierea celor pasionaţi de lectură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.