Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răfuială în coaliție: Vicepreședintele PSD Dragoș Benea îi numește pe liberali parteneri 'la fără frecvență'

PSD
Dragoș Benea

Vicepreședintele PSD Dragoș Benea îi acuză de ipocrizie pe liberali, spunând că această trăsătură de caracter a partenerilor de coaliție este „probabil una dintre puținele constante” ale PNL, în contextul schimbului de replici între Rareș Bogdan și Mihai Tudose pe tema protestelor fermierilor.

„Parteneri de coaliție la... fără frecvență. Ipocrizia politică este, probabil, una dintre puținele constante în raport de care colegii liberali de coaliție se arată cu adevărat consecvenți: aceiaşi liberali, care în 2020/21 au negociat un PNRR din care agricultura şi irigațiile lipsesc cu desăvârşire, au dat bir cu fugiții săptămâna trecută, în timpul protestelor fermierilor. Ca şi când nu ar fi la guvernare din octombrie 2019 până azi!”, a scris Dragoș Benea, luni, pe contul său de Facebook.

Voturi și interese

„Mai mult, la Bruxelles, de atâta responsabilitate față de fermierii români, colegii liberali din PPE - aşa cum excelent a surprins Mihai Tudose - au votat "pentru" un amendament care ar fi asfixiat agricultura noastră, în numele unor măsuri ecologiste tot mai rupte de realitățile de zi cu zi cu care se confruntă fermierii din România. Doar mulțumită voturilor social-democraților europeni, în frunte cu europarlamentarii PSD, amendamentul a fost respins (în sesiunea PE din 22 noiembrie, de la Strasbourg). E inutil să reamintesc că această conduită ambivalent-ipocrită a liberalilor români din PPE scapă din vedere interesul agricultorilor noştri şi al celor din estul Europei, greu încercați în cei doi ani de război în Ucraina”, a continuat aceasta.

Dragoș Benea a concluzionat că „dacă e să mai bată de la Bruxelles un cui în sicriul fermierilor români, liberalii o fac cu o nonşalanță dezarmantă & cinică”, în timp ce la Bucureşti „se întrec în lozinci pro-agricultură”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.