Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răfuială totală în Senat / Adrian Oros, către PSD-iști: Aţi impus modelul statelor subdezvoltate

adrian oros

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat luni, în plenul Senatului, după citirea moţiunii simple iniţiată de PSD, intitulată „Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros“, că timp de 22 de ani, agriculturii româneşti i-a fost impus modelul statelor subdezvoltate.

”Timp de 22 de ani aţi impus agriculturii româneşti, modelul statelor subdezvoltate. Aţi adus-o la contraperformanţa de a exporta materie primă, implicit subvenţii şi să importăm masiv produse procesate cu valoare adăugată mare. Afirmaţia potrivit căreia România a redevenit grânarul Europei este una mincinoasă. România renunţă la aceste politici de doi bani şi îşi propune să devină hambarul Europei. Faptul că producţiile au fost mari s-a datoat exclusiv investiţiilor şi muncii fermierilor şi condiţiilor climatice favorabile şi nu politicilor PSD. În 3 ani de zile aţi adus România la un deficit comercial de 1,2 miliarde de euro referitor la produsele agroalimentare. Într-o ţară care se mândreşte cu producţiile record de grâu, produsele de brutărie, patiserie şi biscuiţi au ajuns în ultimii ani pe locul doi în topul importurilor agroalimentare, după carnea de porc pe care o achiziţionăm masiv din Spania şi alte state europene, destinaţia de livrare a porumbului românesc. Datorită modului bolnăvicios în care aţi păstorit voi agricultura românească, România pierde anual un miliard de euro. Au câştigat exportatorii de cereale şi animale vii, au câştigat importatorii de alimente procesate şi au pierdut românii”, a declarat Oros, la dezbaterile pe moţiunea simplă "Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros", iniţiată de 72 de parlamentari PSD, ALDE şi afiliaţi grupului social-democrat.

Citește și: 15 motive legale pentru ieșirea din localitate: Guvernul a emis REGULILE din starea de alertă / LISTA COMPLETĂ .

Dezbaterea moţiunii simple "Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros", iniţiată de 72 de parlamentari PSD, ALDE şi afiliaţi grupului social-democrat, a început luni în plenul Senatului. Semnatarii solicită demisia ministrului Agriculturii, Adrian Oros, "până nu desfiinţează întregul sector agroalimentar din economia României şi până nu transformă fermierii români în săracii Europei".

Pe parcursul a şapte din cele 27 de pagini ale moţiunii, PSD îşi prezintă ceea ce consideră a fi realizările guvernării social-democrate, subliniind că, ”din păcate, agricultura românească a intrat în 4 noiembrie 2019 pe mâna leneşilor şi a incompetenţilor”.

"Încă din primele zile ale instalării ministrului Oros la cârma Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, bâlbele şi ezitările au apărut, generând permanent confuzie în rândul agricultorilor români, dar şi al consumatorilor de produse româneşti", acuză semnatarii moţiunii.

Ministrul Oros este criticat inclusiv pentru că a fost fotografiat pe câmp purtând mască şi mănuşi.

”Sunteţi primul ministru al Agriculturii care păşeşte pe pământul României cu mănuşi în mână. Nu aţi vrut să vă murdăriţi? Să vă fie ruşine!!! Virusul COVID 19 nu se dezvoltă pe cernoziomul românesc. Ca veterinar, ar trebui să fiţi mai informat”, se arată în textul moţiunii.

Ministrului Agriculturii i se reproşează ”declaraţii politice deplasate, management defectuos, lipsa de viziune, înşelarea încrederii producătorilor agricoli, luarea de decizii deplasate, frica de responsabilitate”.

”Prin aceasta moţiune simplă dorim nu doar să atenţionăm românii cu privire la pierderile incomensurabile din această perioada din agricultură, cât şi la incompetenţa actualului ministru Oros. În consecinţă, cerem demiterea imediată a acestuia", conchid autorii moţiunii simple.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.