Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiduri aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza

gaza

Aviaţia israeliană a efectuat miercuri seară mai multe raiduri asupra Fâşiei Gaza, după o zi marcată de tensiuni la graniţa dintre Israel şi acest teritoriu controlat de Hamas, potrivit unor surse israeliene şi palestiniene, informează AFP. 

Bombardamentele au fost auzite în zona aeroportului internaţional, care acum nu mai este utilizat, la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza şi în zonele agricole învecinate, fără să facă răniţi, potrivit Ministerului de Interne al Hamas la Gaza. 

Armata israeliană a confirmat într-un comunicat că a bombardat "cinci infrastructuri teroriste ale Hamas în sudul Fâşiei Gaza". 

"Armata israeliană îşi va continua operaţiunile în scopul de a proteja cetăţenii israelieni împotriva ameninţărilor teroriste ale Hamas... care violează suveranitatea israeliană", a declarat Peter Lerner, un purtător de cuvânt al armatei israeliene în acest comunicat. 

Frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza condusă de mişcarea Hamas palestiniană, duşmanul Israelului, a fost marcată miercuri de tensiuni cu tiruri de mortieră şi tancuri, pe fondul unei fragile încetări a focului după războiul din iulie-august 2014, cel mai lung şi cel mai devastator. 

Forţele israeliene au tras din afara Fâşiei Gaza asupra poziţiilor palestiniene din interiorul teritoriului, ca represalii la tiruri de obuze, potrivit armatei. 

O sursă militară a menţionat mai multe atacuri cu mortieră, care nu au făcut victime, împotriva soldaţilor care operează la bariera de securitate ce închide ermetic Gaza la nord şi la sud de frontieră. Militarii au răspuns de două ori cu tiruri de tancuri asupra locurilor de unde proveneau tirurile, adaugă France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.