Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiduri aeriene ruse în Ucraina: Pană totală de curent la Liov. 3 morți în Kiev. Aprovizionarea cu apă a capitalei a fost suspendată

The New York Times
harkov bombardament

Rusia a lansat miercuri un nou raid cu rachete asupra Ucrainei, lovind capitala Kiev, unde au fost auzite explozii către periferie, în mai multe părţi ale ţării fiind perturbată furnizarea energiei electrice şi a apei, inclusiv în capitală, în oraşul Liov şi regiunea Odesa, relatează Reuters şi AFP, conform Agrepres.

Aprovizionarea cu apă a capitalei ucrainene Kiev a fost suspendată în urma acestui nou atac rusesc care a ţintit infrastructurile energetice şi s-a soldat cu cel puţin trei morţi şi şase răniţi, au anunţat pe Telegram primarul oraşului, Vitali Kliciko, şi administraţia militară a Kievului.

La rândul său, furnizorul local de electricitate din Kiev a anunţat întreruperi ale furnizării electricităţii în capitală, în timp ce oraşul Liov a rămas complet fără curent în urma atacului rusesc.

Sirenele de raid aerian au fost declanşate în toată Ucraina şi sistemele de apărare antiaeriană au intrat în acţiune, corespondenţii Reuters de la Kiev afirmând că au văzut rachete antiaeriene lansate deasupra oraşului. Pentru scurt timp, posturile de televiziune şi-au întrerupt emisia. În mesajele lor, oficialii ucraineni au cerut populaţiei să rămână în adăposturi.

Explozii - unele produse de apărarea antiaeriană - au fost de asemenea semnalate în regiunile Odesa, Nikolaev, Poltava şi Dnipropetrovsk, potrivit agenţiei DPA. Întreaga regiune Odesa, din sud, a rămas fără electricitate în urma acestui atac, potrivit şefului administraţiei regionale, citat de CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.