Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiduri aeriene în Bagdad: Irakul acuză Israelul și SUA

BBC
incendiu Basra Irak

Explozia produsă la un depozit de armament situat la periferia oraşului Bagdad a fost rezultatul unui raid aerian efectuat de Israel sau de Statele Unite, afirmă un oficial irakian citat de cotidianul Asharq al-Awsat, potrivit Mediafax. Israelul, SUA şi Iranul "au ales Irakul ca teatru de război nedeclarat", a declarat un oficial guvernamental de la Bagdad pentru publicaţia arabă Asharq al-Awsat, informează site-ul israelian Ynetnews.com.

"Semnalele arată că Israelul continuă ce a început în Siria, posibil cu susţinere americană, atacând obiective iraniene" din Irak, a precizat oficialul citat.

O explozie de amploare s-a produs în cursul nopţii de luni spre marţi la un depozit de armament situat în zona Al-Saqr, la periferia oraşului Bagdad. Baza militară aparţine Batalioanelor Martirilor Sayyid, un grup şiit irakian susţinut de Iran. Explozia s-a soldat cu cel puţin un mort şi 29 de răniţi.

Israelul pare să fi intensificat raidurile aeriene în Irak. Surse occidentale au declarat la sfârşitul lunii iulie că aviaţia militară israeliană a efectuat cel puţin două bombardamente în Irak, vizând poziţii militare iraniene. Conform postului Al-Arabiya, în atacuri au murit militari din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran şi combatanţi ai mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe această temă. Armata irakiană a confirmat moartea unui combatant iranian şi rănirea altor doi.

Bombardamentele marchează o extindere a operaţiunilor antiiraniene efectuate de armata israeliană. Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, o organizaţie susţinută de Iran. Hezbollah a trimis combatanţi în Siria pentru a ajuta Administraţia Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Citește și: EXCLUSIV Sondaj comandat de ambasade, prezentat de Viorica Dăncilă în CEX PSD: clasamentul candidaților la prezidențiale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.