Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raidurile aeriene din nord-vestul Siriei constituie o încălcare inacceptabilă a dreptului internaţional, acuză Federica Mogherini

federica mogherini Facebook
federica mogherini

Raidurile aeriene din nord-vestul Siriei, în special asupra şcolilor şi spitalelor, constituie o 'încălcare inacceptabilă a dreptului internaţional', a declarat miercuri şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, citată de AFP potrivit Agerpres.

În decurs de o săptămână, potrivit ONU, peste 150.000 au fugit din zonele controlate de jihadişti în provincia Idlib, vizată de bombardamente intense din partea regimului Bashar al-Assad şi a aliatului său rus. Zeci de persoane au fost ucise, potrivit unei organizaţii neguvernamentale.

'Recenta escaladare militară în nord-vestul Siriei, cu raiduri aeriene şi tiruri de artilerie ţintind şcoli şi spitale, inclusiv cu butoaie explozive, reprezintă o încălcare inacceptabilă a dreptului internaţional', a apreciat Mogherini.

'Uniunea Europeană aminteşte că Rusia şi Turcia, ca ţări ce garantează acordul de la Soci, au obligaţia să asigure punerea sa în aplicare', a adăugat ea.

Escaladarea din ultimele zile este cea mai gravă după ce Moscova şi Ankara, aceasta din urmă susţinând unele grupări rebele, au anunţat în septembrie 2018 în staţiunea Soci (de pe coasta rusă a Mării Negre) convenirea unui acord privind instituirea unei 'zone demilitarizate' pentru a separa teritoriile aflate în mâinile insurgenţilor de zonele controlate de forţele proguvernamentale şi a evita o ofensivă a regimului.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească vineri într-o şedinţă de urgenţă cu uşile închise asupra situaţiei în provincia Idlib.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.