Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiffeisen Bank a demarat a-5-a ediţie a competiţiei 'Susţin educaţia financiară în comunitatea mea'

Raiffeisen

Junior Achievement (JA) România organizează, cu sprijinul Raiffeisen Bank, a cincea ediţie a competiţiei "Susţin educaţia financiară în comunitatea mea", o iniţiativă care oferă liceelor soluţii integrate pentru învăţare hibridă.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, aceste soluţii vizează acces la platforma internaţională de e-learning JA Inspire, cursul digital de educaţie financiară "Finanţele mele" şi oportunitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru echipamente tehnice necesare educaţiei în şcoală sau la distanţă.

Cursul digital "Finanţele mele" cuprinde noţiuni şi principii de bază despre gestionarea bugetului personal, economisire, tranzacţii şi instrumente moderne de plată. Include secvenţe digitale interactive dezvoltate prin intermediul platformei LMS JA Inspire, exerciţii de tip drag&drop cu feedback imediat, conţinut video, quiz-uri şi teme de documentare. Elevii îşi pot vizualiza constant progresul, pe măsură ce avansează în parcurgerea exerciţiilor şi informaţiilor din curs.

"Bugetul propriu devine o monedă de schimb stabilă doar atunci când înţelegi cum funcţionează ambele feţe ale ei: pe de o parte trebuie să înveţi cum să-l alimentezi, iar pe de altă parte să îl gestionezi. Educaţia financiară este parte esenţială din educaţia tinerilor. E un set de instrumente care îi ajută să îşi gestioneze mai bine bugetul propriu, prin faptul că înţeleg valoarea banilor, necesitatea economiilor, importanţa investiţiilor şi reducerea riscurilor financiare. E un drum care îi conduce pe tineri spre independenţă financiară şi ne bucurăm că împreună cu Junior Achievement ducem cursurile de educaţie financiară în şcoli de peste 12 ani", a declarat Corina Vasile, director de Comunicare şi Relaţii Publice Raiffeisen Bank România.

Fiecare licean participant îşi poate ajuta şcoala să obţină sprijin financiar pentru echipamente tehnice, în timp ce descoperă principiile de bază pentru alcătuirea bugetului, economisire şi utilizarea instrumentelor financiare, dar şi pentru înţelegerea tipurilor de investiţii şi a pieţei de capital. Liceele care acumulează cele mai multe puncte vor beneficia de sprijin financiar cu valoarea totală de 54.000 de lei, pentru modernizarea şcolii prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziţia de echipamente şi resurse educaţionale.

În urma aplicării unor chestionare cantitative elevilor de liceu participanţi la activităţi, s-a constat că 66% au recunoscut la finalul cursului importanţa identificării cheltuielilor care reprezintă sume mici, afirmând că săptămânal calculează banii primiţi şi banii cheltuiţi, iar 72% au spus că reuşesc să economisească bani în fiecare lună şi că au o puşculiţă sau un cont bancar de economii. De asemenea, liceenii participanţi la program au spus că folosesc banii economisiţi pentru cumpărături - 63%, ieşiri în oraş - 61% sau excursii - 49%.

În cadrul ediţiei trecute, peste 25.600 de elevi din mai mult de 80 de localităţi au beneficiat de educaţie financiară prin intermediul acestui curs, iar 18 licee au beneficiat de sprijin financiar pentru suplimentarea dotărilor cu echipamente tehnice şi facilitarea educaţiei în şcoală sau online.

Iniţiativa "Susţin educaţia financiară în comunitatea mea" este parte a parteneriatului dintre JA România şi Raiffeisen Bank, prin intermediul căruia 160.700 de elevi şi profesori din învăţământul liceal şi primar au beneficiat de activităţi, resurse şi kit-uri gratuite de educaţie financiară.

Junior Achievement România, organizaţie nonprofit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a JA Worldwide USA şi JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizaţie internaţională de educaţie antreprenorială, economică, financiară şi STEM, de orientare profesională, sănătate şi dezvoltare a abilităţilor pentru viaţă, programele sale fiind urmate în 40 de ţări din Europa şi peste 100 din lume.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,22 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 660 de ATM-uri, 450 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 25.600 de POS-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.