Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiffeisen Bank International opreşte plăţile internaţionale în Belarus

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank International opreşte plăţile internaţionale în Belarus.

Raiffeisen Bank International (RBI) nu va mai procesa plăţi internaţionale în Belarus, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al grupului bancar austriac, transmite DPA.

RBI îşi va înceta activităţile în Belarus la finalul lunii iulie, în condiţiile în care toate celelalte bănci din Europe au oprit procesarea plăţilor internaţionale în Belarus, informează Agerpres.

Efectuarea de plăţi către şi din ţări străine în Belarus va deveni acum o operaţiune semnificativ mai complicată, a anunţat portalul media independent Nasha Niva din Belarus, citând surse din industrie.

"Desigur, decizia are legătură cu războiul", a declarat un purtător de cuvânt al RBI pentru DPA.

În ultimele luni, RBI şi-a limitat gradual activităţile de furnizor de servicii de plăţi în Rusia, obiectivul fiind ca în cele din urmă să oprească activităţile pe piaţa rusă.

La finele lunii martie, directorul general de la RBI, Johann Strobl, le-a spus acţionarilor că banca austriacă va analiza o posibilă vânzare sau separare de afacerile din Rusia. Potrivit lui Strobl, Raiffeisen va continua să îşi reducă activităţile în Rusia în timp ce îşi evaluează opţiunile, dar va menţine anumite operaţiuni în ideea de a putea să îşi păstreze licenţa bancară.

Raiffeisen Bank International (RBI) operează în Rusia încă de la prăbuşirea fostei URSS şi în prezent este a zecea mare bancă din Rusia în funcţie de active. Anul trecut, Raiffeisen a înregistrat un profit net de aproximativ 3,8 miliarde de euro, datorită în mare parte unui plus de profit de două miliarde de euro de pe urma afacerii sale din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.