Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiffeisen Bank lansează cea de-a doua ediţie a programului de educaţie antreprenorială Startup Studio by Factory

idevice.ro
Raiffeisen

Programul de educaţie antreprenorială Startup Studio by Factory, aflat la cea de-a doua ediţie, revine anul acesta cu noutăţi, pentru a susţine antreprenorii la început de drum să-şi lanseze produse şi servicii inovatoare în piaţă, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

"Cele mai creative idei de business sunt dezbătute alături de mentori şi specialişti în business pentru a pleca la drum cu şanse de reuşită mai mari în atragerea de finanţare, clienţi şi investitori", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, Startup Studio by Factory este răspunsul băncii la nevoia de know-how şi mentorat a antreprenorilor români, facilitându-le accesul gratuit la o structură de curs integrată care cuprinde şedinţe teoretice şi practice de Design Thinking şi Business Model Generation, workshop-uri şi sesiuni de mentorat cu experţi în domeniu, potrivit Agerpres.ro.

La finalul programului, antreprenorii cu cele mai bune idei de afaceri pot obţine finanţarea factory by Raiffeisen Bank, un credit de până la 50.000 de euro, pentru a-şi implementa planul de afaceri.

"Anul acesta, ne dorim să le oferim participanţilor din Startup Studio by Factory o experienţă completă, care să îi pregătească pentru călătoria pe care o vor începe în antreprenoriat. Toate cele trei module au fost special conturate astfel încât participanţii să deprindă cunoştinţele necesare pentru a-şi construi un plan de afaceri solid şi pentru a identifica în mod corect cele mai bune oportunităţi de dezvoltare pentru business-ul lor. Ne bucurăm sa avem alaturi echipa Impact Hub Bucharest şi să sprijinim împreună antreprenorii cu potenţial şi cu idei inovatoare", a declarat Raluca Nicolescu, director lMM Raiffeisen Bank.

În cadrul formularului de aplicare, antreprenorii vor putea alege la care din cele două sesiuni ale modului vor participa: în mai - iunie sau în octombrie - noiembrie 2022. De asemenea, toţi cei care au deja o idee de afaceri şi vor să aplice doar pentru finanţare se pot înscrie în programul de creditare factory by Raiffeisen Bank pe tot parcursul anului.

"Ca să devină sustenabile şi să aibă toate resursele pentru scalare la momentul potrivit, afacerile la început de drum au nevoie de claritate şi sprijin. Acesta este motivul pentru care am gândit o experienţă educaţională bazată pe interacţiunea noastră cu mii de antreprenori români din programele Impact Hub Bucharest - cu un focus pronunţat pentru practică, testare şi rafinare a celor mai importante componente ale business-ului", a afirmat Vlad Craioveanu, Managing Partner Impact Hub Bucharest.

Prima ediţie a modului Startup Studio by Factory a adus la un loc 144 de participanţi în cele două sesiuni de înscriere şi 300 de ore de mentorat cu peste 50 de mentori executivi de top şi fondatori ai unor companii de succes.

Industriile cu cele mai multe idei de afaceri din prima ediţie Startup Studio by Factory au fost cea a serviciilor (23%), de IT&C (17%), de producţie (13%) şi de educaţie (12%); urmate de industriile de sănătate (10%), de agricultură (8%) şi de construcţii (5%).

Totodată, sustenabilitatea a fost un element de interes pentru participanţi - 8% din ideile de business din componenta educaţională au propus soluţii prietenoase pentru mediul înconjurător, prin valorificarea surplusului de alimente sau deşeuri agricole, sau prin încurajarea mobilităţii urbane.

În ultimii ani, Raiffeisen Bank a intensificat procesul de simplificare şi transformare digitală, dezvoltând o serie de soluţii digitale de creditare, plăţi online şi cu dispozitive mobile care să răspundă nevoii clienţilor de a avea acces la servicii bancare oriunde, oricând.

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2,25 milioane de clienţi persoane fizice, 92.000 de IMM-uri şi 5.700 de companii mari şi medii. Peste 1 milion de clienţi digitali folosesc aplicaţiile Raiffeisen Smart Mobile şi Raiffeisen Online. Banca are 4.600 de angajaţi şi o reţea de peste 300 de agenţii în toată ţara, aproximativ 1100 de ATM-uri si maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi 25.800 de POS-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.