Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiffeisen Comunităţi, ediţia 2021: finanţări nerambursabile de 500.000 lei pentru 10 proiecte educaţionale

Raiffeisen

Raiffeisen Bank anunţă începerea înscrierilor în competiţia anuală de granturi Raiffeisen Comunităţi, prin care acordă finanţări nerambursabile în valoare de 500.000 de lei pentru 10 proiecte de educaţie non-formală, implementate de organizaţii neguvernamentale şi şcoli publice.

Potrivit unui comunicat al băncii, proiectele trebuie înscrise până pe 29 iulie, la ora 17:00, pe platforma Granturi.raiffeisencomunitati.ro

Proiectele care pot obţine finanţare în concursul de granturi Raiffeisen Comunităţi trebuie să se desfăşoare pe o perioadă între 4 şi 12 luni, cu începere din ultimul trimestru din 2021. Suma maximă care poate fi accesată de către un aplicant este de 50.000 de lei, iar organizaţia care aplică trebuie să acopere din surse proprii sau alte surse de finanţare minimum 20% din valoarea proiectului, informează Agerpres.

Conform sursei citate, proiectele trebuie să se încadreze într-una dintre cele 4 categorii acceptate în concurs: educaţie financiară, educaţie antreprenorială, educaţie profesională şi educaţie civică.

Proiectele câştigătoare sunt alese prin derularea a două etape de jurizare: în prima etapă proiectele sunt evaluate de o echipă de specialişti în proiecte comunitare şi de angajaţii Raiffeisen Bank, iar în a doua etapă 20 de finalişti îşi susţin ideile în faţa unei comisii independente de jurizare, formată din experţi în programe educaţionale, care alege cele 10 proiecte care vor fi finanţate cu până la 50.000 lei fiecare.

"După un an în care sistemul educaţional a trebuit să se adapteze brusc la contextul sanitar, nevoia de susţinere a proiectelor educaţionale cu impact în comunitate este cu atât mai mare. Concursul de granturi Raiffeisen Comunităţi îşi propune să vina în ajutorul reprezentanţilor societăţii civile şi instituţiilor educaţionale care au identificat o nevoie în comunitate pe care vor să o rezolve prin proiecte relevante", a declarat Corina Vasile, director de Comunicare şi Relaţii Publice Raiffeisen Bank.

Pe lângă finanţarea oferită pentru implementarea proiectelor, organizaţiile câştigătoare vor beneficia de mentorat în domenii cum sunt: management financiar, fundraising, comunicare şi dezvoltarea unei reţele de sprijin în comunitate, astfel încât proiectele să poată continua şi după finalizarea finanţării oferite de Raiffeisen Bank.

Dedicat organizaţiilor neguvernamentale şi instituţiilor de învăţământ publice cu activitate în comunităţile în care banca este prezentă, Raffeisen Comunităţi este cel mai longeviv program de finanţare pentru programele de educaţie non-formală din România. În cei 11 ani de desfăşurare, Raiffeisen Bank a finanţat peste 140 de proiecte, iar valoarea investiţiei în această perioadă a ajuns la circa 5 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.