Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiffeisen se gândește tot mai serios să iasă de pe piața din Rusia. Plecarea ar fi o schimbare radicală pentru gigantul austriac

dreamstime.com
raiffeisen

Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI), una din cele mai expuse bănci europene pe Rusia, a anunţat miercuri că analizează toate opţiunile strategice pentru divizia sa din Rusia, "inclusiv o ieşire gestionată cu atenţie", transmite Reuters, conform AGERPRES.

Plecare din Rusia o schimbare radicală pentru banca austriacă, Raiffeisen fiind prezentă pe piaţa din Rusia încă de la colapsul URSS, iar anul trecut subsidiara sa rusească a contribuit cu aproape o treime la profitul net de 1,5 miliarde de euro realizat de grupul austriac. Divizia din Rusia a RBI este a 10 cea mai mare bancă din această ţară, cu active de 11,96 miliarde de euro.

Tot miercuri, Raiffeisen a anunţat că în primul său trimestru profitul său net a urcat până la 442 milioane de euro, de la 126 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care venitul net din dobânzi a urcat până la 986 milioane de euro, de la 736 milioane de euro anul trecut.

În primul trimestru al acestui an creditele acordate de Raiffeisen au crescut cu 1% pe fondul stopării activităţii de creditare în Rusia. Acum banca austriacă se aşteaptă la un volum de credite stabil în 2022, comparativ cu 2021, în condiţiile în care anterior se aştepta la o creştere cuprinsă între 7% şi 9%.

Raiffeisen Bank International (RBI) este o bancă universală care operează în 13 ţări din Europa Centrală şi de Est.

În România, Raiffeisen Bank are peste 2,25 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice, 4.600 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 1.100 de ATM-uri, din care 455 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea ce a trecut de 25.800 de POS-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.