Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rainer Koch, fostul preşedinte al Federaţiei germane de fotbal, părăseşte locul său din cadrul Comitetului executiv al UEFA

www.uefa.org
sigla uefa

Fostul preşedinte al Federaţiei germane de fotbal (DFB), Rainer Koch, părăseşte locul său din cadrul Comitetului executiv al UEFA ca urmare a faptului că nu a mai fost ales în conducerea organismului naţional, scrie DPA, citat de Agerpres.

El a menţionat că nu va mai candida nici pentru un nou mandat de preşedinte al Federaţiei bavareze de fotbal (BFV).

''Îmi voi stabili noi priorităţi în viitor şi voi reveni la profesia mea de bază, cea de judecător'', a menţionat Koch (63 ani).

Koch a fost timp de 18 ani în conducerea DFB, ca preşedinte interimar şi vicepreşedinte, dar în martie a pierdut poziţia de vicelider, la alegeri, în faţa lui Silke Sinning.

Tot luna trecută, trei foşti preşedinţi ai Federaţiei germane de fotbal (DFB), Fritz Keller, Reinhard Grindel şi Theo Zwanziger, au cerut o "resetare" totală a Federaţiei după perioada lui Rainer Koch şi au spus că acesta nu are ce să mai caute în funcţia de vicepreşedinte, pentru care a candidat.

"Koch este un spirit al discordiei, el trăieşte din intrigă. Sistemul lui este acela de a prezenta imagini false ale celor care sunt împotriva sa. Vorbesc din proprie experienţă, iar delegaţiile cred că ştiu acest lucru'', a spus atunci Keller.

''Opriţi sistemul Koch, vrem o resetare totală a DFB. (...) luptele pentru putere, intrigile şi bârfele trebuie să rămână în trecut'', spuneau cei trei foşti preşedinţi.

Koch a respins criticile celor trei.

Aşa cum se ştie, la sfârşitul lunii februarie, sediul Federaţiei germane de fotbal a fost percheziţionat de procurori care au ridicat o serie de documente ca probe într-o anchetă privind o posibilă delapidare.

Procurorii din Frankfurt au informat că un fost oficial al DFB a încheiat un contract de servicii cu o agenţie de comunicare în valoare de 360.000 de euro, dar se pare că a fost vorba de un acord fictiv, în urma căruia suma de bani a fost deturnată.

Acţiunea autorităţilor germane a confirmat un raport al ZDF, care relata că pe lângă sediul DFB alte cinci sedii de companii şi biroul privat al fostului oficial au fost ţinta unor percheziţii în cinci landuri germane.

În 2021, autorităţile au făcut o percheziţie la sediul DFB pentru a găsi probe care să confirme o evaziune fiscală în urma parteneriatului cu Adidas.

Un alt caz de evaziune fiscală a fost anchetat în 2020, când procurorii germani au suspectat că DFB a eludat taxe fiscale în valoare de 4,7 milioane de euro. Această investigaţie, în care erau vizaţi oficiali ai DFB şi fostul preşedinte interimar Rainer Koch, a fost însă închisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.