Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiul pe Pământ e într-o țară din UE: Salariile au crescut de 7 ori față de prețuri

reporterntv.ro
protest germania

Acesta este adevăratul paradis al lumii. Germania are mari probleme din cauza refugiaţilor, dar dacă te uiţi la economia lor se pare că nu e chiar atât de grav. Cifrele sunt fabuloase.

Salariile negociate in Germania au crescut in medie cu 2,1% in primul trimestru din 2016, comparativ cu perioada similara din 2015, arata datele publicate luni de Oficiul Federal de Statistica (Destatis), sporind asteptarile ca in acest an consumul privat va sustine avansul celei mai mari economii europene, transmite Reuters. Salariile negociate includ platile incluse in contractele colective de munca, platile speciale exceptionale, bonusurile anuale si platile din urma acordate dupa incheierea unor acorduri salariale. In Germania, salariile negociate au crescut mai mult decat preturile de consum, care au inregistrat un avans de 0,3% in primul trimestru din 2016.

Citeşte şi: Alertă internaţională: Ţara care a invadat internetul cu postări false

Aproximativ 19 milioane de angajati germani sunt reprezentati de sindicate care negociaza acorduri salariale anual sau din doi in doi ani. Analistii apreciaza ca majorarile salariale obtinute in 2016 de sindicate pentru mai mult de sase milioane de angajati germani sunt relativ moderate comparativ cu acordurile de anul trecut. Aproximativ 785.000 de angajati germani din sectorul constructiilor au acceptat cresterea salariala propusa de angajatorii lor, au anuntat in 18 mai sindicatele, a treia majorarea salariala semnificativa din ultimele saptamani. In conditiile in care motorul de crestere al economiei Germaniei il reprezinta mai degraba cererea interna decat exporturile, acordurile salariale sunt urmarite cu atentie. Anul trecut, salariile nete au crescut cu 2,4%, cel mai rapid avans din 1992, coform inconprotv.ro. Conform acordului incheiat in 18 mai dupa 14 ore de negocieri, timp de 22 de luni angajatii din vestul Germaniei obtin o majorare salariala de 4,6%, in timp ce muncitorii din estul tarii vor beneficia de o crestere salariala de 5,3%.

Citeşte şi: HALUCINANT Bătaie generală într-un autobuz din Roma: Mai mulţi români au fost implicaţi / VIDEO

Angajatorii au atras deja atentia, insa, asupra unor solicitari de majorare salariala prea mari. Acesta nu este momentul oportun pentru sperante prea mari, a declarat, recent, presedintele federatiei patronale Gesamtmetall, Rainer Dulger. Potrivit acestuia, sectorul industrial din Germania trece printr-o perioada dificila provocata de factori externi, precum deprecierea monedei euro si pretul redus al petrolului, iar in acest context cresterea costurilor cu mana de lucru ar putea fi o problema.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.