Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună, după referendumul eșuat: Solutia? Oameni noi. Care nu ne vor spune ce ne place sa auzim, ci adevarul

luju.ro
raluca pruna

Raluca Prună, fost ministru al Justiției în guvernul Cioloș, susține, după ce referendumul pentru redefinirea familiei a eșuat, în contextul evenimentelor din România și impactul lor în afara țării, că soluția ar putea fi reprezentată de oameni noi.

"Cartografierea zilei 1 dupa referendum: aflam fara sa ne surprinda ca primele 3 partide ale tarii, adica PSD si ALDE, urmate de PNL, au semnat protocoale cu CpF. Asa, ca sa prinda fiecare in mreje o bucatica mai mare, mai mica dupa puteri, din cei 3 milioane care au semnat initiativa cetateneasca.

As vrea sa vad protocoale semnate de partide, prin care acestea sa se oblige sa respecte ceea ce promit cu cantec de sirena in campaniile electorale. Acel contract social de care isi bate joc cu program, dincolo de orice ideologie, clasa noastra politica traditionala, ca sa vorbim in trend.

Intre timp, interviul candidatei la conducerea DNA se soldeaza cu avizul negativ al CSM. Toader, tot traditional, va ignora. Caci are la butoniera decizia pe revocare a traditionalei noastre Curti Constitutionale care poate oricand sa rezolve si problema numirii, simetric ca sa nu ne incurcam.

Citeste si DOCUMENT Toate deciziile completelor de 5 judecători ale ÎCCJ din 2014 până în prezent ar putea fi ANULATE

Tot traditional, cand se scufunda barca, apare si comisarul roman cu o iesire de salvare prin atac la propriul partid.

Singura chestie netraditionala azi, este declaratia vicepresedintelui Comisiei, socialist si el, care leaga acordarea fondurilor de o justitie independenta. Traditional insa, la București nimanui nu ii pasa. Atacul continua, prin alte sesizari la CCR si chiar chemarea in judecata a colegiului de conducere a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. La scara individuala metehnele sunt tot un fel de traditie. Nu se schimba la adulti.

Solutia? Oameni noi. Care nu ne vor spune ce ne place sa auzim, ci adevarul. Exact ca medicul responsabil. Iar adevarul poate durea la fel ca extirparea raului dintr-un trup bolnav", scrie Raluca Pruna pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.