Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, cerere în cazul crimei de la Mediaș - Deținuții condamnați pentru omor și violențe să nu mai beneficieze de recursul compensatoriu

stiripesurse.ro
Raluca Turcan

Reacție dură a șefei deputaților liberali, Raluca Turcan, după crima de la Mediaș care a oripilat întreaga țară. Un tânăr a fost ucis cu mai multe lovituri de cuțit de un bărbat care fusese eliberat mai repede din închisoare în baza recursului compensatoriu.

"Crima de la Mediaș arată din nou natura profund infracțională și anti-națională a guvernării PSD-ALDE.

De peste doi ani de zile, PNL, USR și un număr mare de români atrag atenția cu privire la natura infracțională a acestei guvernări, care, în cel mai clar și transparent mod cu putință, se preocupă doar de interesele hoților și criminalilor. Principala preocupare a guvernării - să scape infractorii de pușcărie, pe Dragnea inclusiv.

Acestă guvernare, condusă de un condamnat și de marionetele sale agățate în geam la Palatul Victoria este îndreptată împotriva românilor, a ordinii publice și a statului de drept. Această guvernare confiscată de interesele crimei organizate a ieșit de mult timp din cadrul constituțional și nu mai are nicio legitimitate în a reprezenta România și instituțiile sale. Cum ar putea convinge Viorica Dancilă, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Tudorel Toader că apără interesul european pe durata președinției UE când toate dovezile conduc spre concluzia că apară doar interesele infractorilor? Favorizarea infractorului este adevăratul program de guvernare PSD-ALDE.

Recursul compensatoriu arată incapacitatea statului de a rezolva problemele din închisori. În loc să rezolve problemele din penitenciare legate de spațiile improprii, personalul insuficient și igiena precară, Guvernul a preferat să elibereze în ultimul an peste 13.000 de deținuți, care, conform statisticilor, în peste 80% dintre cazuri vor recidiva. În loc să-i ajute să se integreze în societate după executarea pedepselor, statul a devenit complice la crimă.

PNL a venit cu soluții concrete la problemele din sistem și anume, încă din 2017, a susținut alocarea de bani pentru investiții în penitenciare, pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție, pentru creșterea normei de hrană, pentru suplimentarea personalului de probațiune, pentru brățările electronice.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

Se impune de urgență ca deținuții care au comis infracțiuni cu violențe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de prevederile privind regimul compensatoriu", scrie Raluca Turcan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.