Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan a făcut lobby pentru Florin Cîțu la vârful PPE

gov.ro
Raluca Turcan Florin Cîțu

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a avut un „dialog deschis” cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez, despre situația Partidului Național Liberal, ea vorbind despre „nevoia unei schimbări”, „înnoire” și „reforme”, adică discursul prin care își promovează candidatura la șefia PNL premierul Florin Cîțu. În competiția pentru președinția PNL, Raluca Turcan îl sprijină pe premier în detrimentul actualului lider al formațiunii, Ludovic Orban.

„I-am spus lui Antonio Lopez ceea ce cred față de situația PNL : oportunitatea politică a PNL este 3 ani de reforme pentru 8 ani de guvernare liberală și pentru a recupera 30 de ani întârziere în reforma statului. Nu am ascuns faptul că alegerile din PNL pot crea momente în care PNL să apară că fiind împărțit între guvernare și campania internă și este mare nevoie de pragmatism politic și de unitate internă.

Încrederea în clasa politică este redusă, iar rezultatul alegerilor parlamentare a arătat nevoia unei schimbări. Românii sunt obosiți după criza COVID, pe care încă n-am depășit-o total, dar economia a performat foarte bine, România având două trimestre de creștere economică și punctez aici și energie antreprenorială de pe piața muncii. Este o mare așteptare publică pentru schimbare în politică, dar în același timp, oamenii așteaptă și competență și autoritate de la noii politicieni.

PNL are șansa, ca principal partid de guvernare, să dovedească și înnoire, și competență, și autoritate, dar trebuie să arate o schimbare și că susține reforme. Guvernul are nevoie de susținere din partea politicienilor europeni în schimbările dificile pe care și le-a asumat, iar Antonio Lopez mi-a transmis că guvernul PNL are în PPE cel mai important grup politic european, un aliat. Am subliniat că România se confruntă cu nevoia de a reforma toate sistemele publice, salarizarea, pensiile și este tot mai clar eșecul modelului asistențial învechit - "statul tătuc", utilizat politic până acum, care ținea categoriile vulnerabile în dependență, fără să ajute în mod real.

Am readus în discuția cu Antonio Lopez gândurile mele despre faptul că, deși, din punct de vedere politic, pe termen scurt, tema principală pentru PNL pare alegerea viitorului președinte al partidului, dacă privim în perspectivă, alegerea reală pentru PNL este între 8 ani și 4 ani de guvernare liberală. Și pentru asta, PNL are nevoie de un lider care poate face reforme”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.