Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan avertizează: Absolvenții de bacalaureat diferențiat nu ar trebui să poată urma aceleași universități

Raluca Turcan

Liderul de grup al deputaților PNL, Raluca Turcan, susține că Bacalaureatul diferențiat este o păcăleală pentru ascunderea rezultatelor slabe obținute de elevi la Bacalaureat.

"Bacalaureat DIFERENȚIAT înseamnă diplome DIFERITE! Absolvenții de bacalaureat diferențiat nu ar trebui să poată urma aceleași universități.

Citește și: Mihai Tudose a EXPLODAT pe tema referendumului - Cere CAZIER prin lege pentru toți cei care vor să ocupe funcții de demnitate publică

Ceea ce a propus Ecaterina Andronescu nu este altceva decât o nouă PĂCĂLEALĂ! Ministrul Educației vrea să cosmetizeze rezultatele tot mai slabe obținute de elevi la finalizarea liceului. Ca să crească artificial numărul de absolvenți cu diplomă de bacalaureat, Andronescu propune un nou tip de bacalaureat – Second-Hand.

Din păcate, diplomele gândite de Andronescu nu îi vor ajuta pe absolvenți să se integreze în societate și pe piața muncii. Nu poți avea absolvenți cu forme diferite de Bacalaureat care să-și poată continua studiile în aceleași condiții.

Dacă vrem cu adevărat să ajutăm noile generații trebuie să le oferim rute educaționale diferite. În România, în ultimii 15 ani, s-au înregistrat în jur de un milion de liceeni care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat sau nu s-au prezentat la examene. Aceștia au îngroșat rândurile șomerilor.

Dacă nu vom găsi soluții concrete pentru a-i ajuta în cel mai scurt timp, situația actuală ne va duce într-o stare de blocaj economic și social. În acest moment, acestor tineri li se ia șansa de a învăța o meserie, iar România va ajunge o țară cu mai mulți șomeri tineri, decât muncitori calificați integrați pe piața muncii. România nu trebuie să-și piardă ultimul avantaj economic din regiune: FORȚĂ DE MUNCĂ BINE CALIFICATĂ (nu neapărat și ieftină).

Pentru a atinge acest obiectiv PNL propune o schimbare de viziune prin introducerea BACALAUREATULUI DIFERENȚIAT cu traseu educațional distinct:

BACALAUREAT TEHNOLOGIC - care să le asigure absolvenților, pe de-o parte, traseul spre universități tehnice și, pe de altă parte, o meserie – o diplomă recunoscută pe piața muncii;

BACALAUREATUL TEORETIC - care ar trebui să le permită tuturor tinerilor să acceadă în orice formă de învățământ superior.

Aceste măsuri vor trebui dezbătute temeinic. Nu se justifică modificarea Legii Educației Naționale în grabă și mai ales în an electoral!", scrie Raluca Turcan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.