Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan despre 'prioritatea zero' a Ministerului Educaţiei

Raluca Turcan Profil

Deputatul Raluca Turcan, vicepreşedinte PNL, afirmă că 'prioritatea zero' a Ministerului Educaţiei pentru anul universitar 2016-2017 trebuie să fie evaluarea şi acreditarea şcolilor doctorale, ierarhizarea programelor de studii şi clasificarea universităţilor. 

"Priorităţile Guvernului pentru anul universitar 2016-2017 trebuie să ţină cont de calitatea studiilor, ierarhizarea programelor universitare, finanţarea pe criterii de performanţă, echitate pentru studenţii din medii defavorizate şi asigurarea criteriilor de etică universitară. Anul universitar 2016-2017 a început cu o restanţă moştenită de la Guvernul Ponta: lipsa acreditărilor pentru Şcolile Doctorale. De la adoptarea Legii Educaţiei Naţionale (2011) şi până în prezent, Şcolile Doctorale nu au fost evaluate extern pentru a primi acreditare", susţine Raluca Turcan, potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES.

Iohannis trage un semnal de alarmă: 'Avem o CATASTROFĂ'


Vicepreşedintele liberal mai precizează că "autorizarea provizorie, acordată de Ministerul Educaţiei pentru anul universitar 2016-2017, nu rezolvă o serie de alte probleme ce ţin de calitatea programelor de studiu, etica academică, desfăşurarea examenelor de finalizare a studiilor doctorale".

Un răsunător dosar de corupție a ajuns la final. Procurorii DNA cer pedepse maxime / UPDATE


"Prin urmare, Ministerul Educaţie trebuie să demareze, conform legii, procedurile de evaluare şi acreditare a Şcolilor Doctorale, ierarhizare a programelor de studii şi clasificare a universităţilor. Fără această procedură, risipa publică nu va putea fi stopată, iar calitatea diplomelor va fi, la nivel de ansamblu, sub semnul întrebării", mai afirmă Turcan. 

Ea consideră, totodată, că universităţile şi şcolile doctorale, atunci când înmatriculează studenţi noi, trebuie să ţină cont de cerinţele de pe piaţa muncii, de nevoile reale şi să-şi îndrepte programele către cerinţele mediului economic naţional şi internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.