Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: 'Proiectul lui Liviu Dragnea și Șerban Nicolae a fost scris de propaganda rusă'

facebook.com/pg/RalucaTurcan
Raluca Turcan

Liderul deputaților PNL Raluca Turcan a declarat, joi, la Parlament, că proiectul lui Liviu Dragnea și Șerban Nicolae privind repatrierea a peste 90% din aurul depozitat de România în străinătate a fost scris de propaganda rusă și este o inițativă neconstituțională, scrie Mediafax.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

„Un proiect neconstituțional, care încalcă prevederile Tratatului de funționare a UE. Ne-a scos Dragnea din UE și noi nu știm! Proiectul lui Liviu Dragnea și Șerban Nicolae a fost scris de propaganda rusă. Retragerea rezervei internaționale de aur de la Londra a fost anunțată de plublicațiile rusești încă din noiembrie anul trecut. Modelul recomandat de ruși pentru Maduro a fost preluat și de propaganda lui Dragnea. Iată două titluri: în noiembrie 2018, Banca Angliei refuză să întoarcă rezerva de aur a Venezuelei; ianurie 2019 – Civilizații de bandiți – SUA și Marea Britanie fură aurul altor țări”, a declarat Raluca Turcan, joi, la Parlament.

De altfel, aceasta îi cere președintelui PSD, Liviu Dragnea, să spună dacă duce rezerva de aur direct la Moscova.

„Dragnea să spună dacă duce rezerva de aur direct la Moscova sau mai trage o petardă ca să acopere loviturile pe care Tudorel Toader le dă sistemului de justiție și înfrângerea suferită prin alegerea laurei Codruța Kovesi Procuror Șef European”, a completat Turcan.

Reacția deputatului PNL vine după ce președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea și senatorul Șerban Nicolae au depus, miercuri la Senat, în procedură de urgență, un proiect prin care Banca Națională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, respectiv peste 56 de tone de aur, reiese din datele actuale.

În prezent, România are rezerve de aur, care fac parte din rezervele internaționale, de aproape 103,7 tone, respectiv 103.697 de kilograme și 790 grame de aur fin, reprezentând 10,1% din rezervele internaționale ale țării, iar „în perioada 2005-2018 au variat ca pondere între 7 și 10%, în funcție atât de creșterea rezervelor valutare, cât și de creșterea prețului aurului”, arată un discurs susținut recent de Liviu Voinea, viceguvernator BNR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.